Najteži dan u životu prvaka svijeta(28) iz Katara: Sve dao za roditelje, ali najgore nije izbjegao

Imao je tešku operaciju, šišao se na nulu, hranio cijelu porodicu...

Najteži dan u životu prvaka svijeta(28) iz Katara: Sve dao za roditelje, ali najgore nije izbjegao

Admin Čaušević

Sa 28 godina prošao je nekoliko porodičnih tragedija, ali danas mu se desila od koje će se sigurno oporavljati duži period. S obzirom na bliskost i povezanost ona mu je i najteže pala.

Cijeli svoj život je podredio jednom cilju - učiniti roditelje ponosnim. Drugi zadata mu je bio da obezbijedi materijalno svoju porodicu. Uspio je u svemu, ali teško da će pronaći razlog za osmijeh u narednom periodu.

Angel Correa, svjetski prvak sa reprezentacijom Katara, više nema osobe kojoj dijete prvoj trči u zagrljaj u slučaju nesreće. 

Nakon dugogodišnje borbe sa rakom preminula je Marcela Martinez, majka fudbalera Atletico Madrida kojem je današnji dan sigurno najteži u životu.

Trening Jorgandžija održan u četvrtak je propustio iz porodičnih razloga, a upitno je kada će se ponovo vratiti na teren.

Oglasi

Još kao 10-godišnjak je ostao bez oca. Prije smrti dao mu je obećanje da će postati vrhunski fudbaler i igrati za reprezentaciju. I uspio je. 

Nove dvije tragedija su ga zadesile ubrzo jer je kao 12-godišnjak i 14-godišnjak ostao bez dva brata koji su pronađeni mrtvi. 

Kad je postao profesionalac, Angel je preuzeo na sebe uzdržavanje cijele porodice. Koliko cijeni svoju majku pokazao je prije dvije godine kada se ošišao kako bi je podržao u borbi protiv raka.

A kada je 2014. godine potpisao ugovor s Atletijem, dijagnosticiran mu je srčani problem koji je mogao završiti njegovu karijeru.

Jorgandžije su mu platile operaciju, a samo mjeseci kasnije popularni Angelito je bio spreman za igru. Zato njegov ožiljak na prsima, odmah ispod tetovaže ga stalno podjseća na sve šta je prošao u životu.

Oglasi

Međutim, sve to je ništa naspram onog što mu se desilo danas pošto je bio nevjerovatno vezan za svoju majku.

Kada joj je dijagnosticiran rak iz solidarnosti se ošišao na nulu, samo kako bi izmamio majčin osmijeh na lice. U tome je i uspio.

Međutim, koliko god se trudio i pokušavao, ono najteže i najgore nije uspio izbjeći. Sa nepunih 30 godina ostao bez oba roditelja.

Prije nekoliko sedmica je po treći put postao otac nakon što je ponovo dobio kćerkicu. Uživao je u velikoj sreći i radost, ipak danas je stigla tužna vijest na koju nije bio sretan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi