Valverde u problemu

Zvijezdi Reala prijeti nezapamćena kazna, saigrač tvrdi: "Totalno je s*eban"

Edmir Škorić

Nakon utakmice Real Madrid - Villarreal (2:3) došlo je do incidenta na parkingu stadiona Santiago Bernabeu, kada je Federico Valverde sačekao gostujućeg nogometaša Alexa Baenu.

Baenu je navodno Valverde čekao kod autobusa Villarreala, potom zaskočio i udario ga u lice, a Marca tvrdi da je to bilo samo "naplata starih dugova", odnosno da je Urugvajac čekao ovaj susret jer mu je u januaru tokom utakmice Baena u jednom trenutku rekao: "Plači jer ti se sin neće roditi".

Valverdeova supruga tada se borila da ostane trudna i ove riječi su jako zaboljele nogometaša Reala, koji se sada odlučio na revanš.

Onda Cero je izvijestio da je Baena u nedjelju otišao u policiju i optužio Valverdea za napad. Cijeli incident navodno su snimile parking kamere, a na zahtjev igrača Villarreala policija je trebala sastaviti zapisnik o događaju. Novinari emisije "El Chiringuito" izvijestili su da veznjaku aktuelnog španskog prvaka prijeti suspenzija do 12 utakmica.

Valverdeov reprezentativni saigrač i nogometaš Atletico Madrida Jose Maria Gimenez komentarisao je situaciju u intervjuu za Marcosa de Vicentea. "Razgovarao sam s Fedeom. S*eban je zbog svega".

Još nije poznato kakva budućnost čeka Urugvajca, ali nedvojbeno ga Real Madrid treba u bliskoj budućnosti.

Ove srijede igrači Carla Ancelottija igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu ovogodišnje Lige prvaka, pošto im dolazi Chelsea.

Valverde će naravno biti u rosteru Kraljeva, a eventualna suspenzija odnosit će se isključivo na utakmice u španskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će se fokusirati na utakmice Lige prvaka u želji da osvajanjem još jednog evropskog trofeja umiri nezadovoljne navijače, kojima je teško sjelo to što će Barcelona biti prvak Španije. Katalonci imaju čak 12 bodova prednosti, a uz to večeras dočekuju Gironu.

Realu također ostaje i prilika da osvoji Kup kralja, pošto će u finalu igrati sa Osasunom. Upravo je Barcelonu izbacila u polufinalu. Unatoč 1:0 porazu kod kuće, u drugoj utakmici su Kraljevi na Camp Nouu demolirali velikog rivala sa 4:0 i prošli u finale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.