Davide Ancelotti bio na korak od Basela, ali je molba njegovog oca Carla sve promijenila

Ništa od odlaska u švicarski klub

Davide Ancelotti bio na korak od Basela, ali je molba njegovog oca Carla sve promijenila

Endin Čaušević

Španski mediji prije nekoliko dana objavili su da će Davide Ancelotti napustiti stručni štab i da će se okušati kao glavni trener i to u Baselu, ali čini se da od toga nema ništa jer je njegov otac Carlo odlučio da reaguje.

Davide Ancelotti je već godinama dio stručnog štaba svog oca Carla i zajedno su počeli sarađivati još 2011. godine kada je legendarni italijanski stručnjak bio na klupi PSG-a.

Njegov sin je prvo imao funkciju kondicionog trenera, ali kako je vrijeme odmicalo postao je njegova desna ruka i već nekoliko sezona je Ancelottijev prvi pomoćnik.

Davide ne krije da mu je velika čast što ima takvu privilegiju učiti od jednog od najboljih trenera svih vremena, te je poručio da ne žuri s odlukom da se posveti funkciji glavnog trenera i da čeka pravi trenutak za to.

Prije nekoliko dana španski mediji objavili su da će Davide na kraju sezone vjerovatno napustiti Real Madrid i uputiti se u samostalnu trenersku karijeru jer je dobio primamljiv poziv Basela.

Čelnici Basela ponudili su Ancelottijevom sinu mjesto prvog trenera ovog kluba, te bi tu funkciju preuzeo na kraju sezone. Iako su pregovori išli u dobrom smjeru i činilo se da je sve dogovoreno na kraju od dogovora nema ništa.

Ugledna Marca objavila je da je Davide Ancelotti odustao od pregovora s Baselom i to nakon razgovora koji je imao s Carlom.

Carlo je navodno tražio od svog sina da ostane s njim i iduću sezonu jer smatra da ponuda Basela nije baš tako dobra kako se činilo u prvi mah. Davide završava detalje oko UEFA-ine licence i od maja će imati pravo da bude na funkciji glavnog trenera, ali čini se da to neće biti u Baselu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Davide Ancelotti će od maja biti dostupan ostalim klubovima za pregovore, ali sve su šanse da će ostati s ocem Carlom i iduće sezone na klupi Real Madrida.

Iskusni italijanski trener s Kraljevima ima ugovor do kraja iduće sezone i tražio je od sina da ostane s njim do kraja ugovora, a navodno je Davide to prihvatio i zbog toga je na kraju odbio poziv iz Basela.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti