Svi su ga već vidjeli u dresu Barcelone, a on donio odluku zbog koje će mu čitav Camp Nou zviždati

Olmo sve iznenadio

Svi su ga već vidjeli u dresu Barcelone, a on donio odluku zbog koje će mu čitav Camp Nou zviždati

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Dani Olmo na kraju ove sezone mogao bi napustiti Leipzig i svi ga već vide u dresu Barcelone, no mediji na Pirinejima pišu da bi moglo doći do šokantnog raspleta ove situacije tokom ljetnog prelaznog roka.

Poznato je da je Olmo ponikao u Barceloni i prošao je skoro sve omladinske kategorije katalonskog kluba, ali je još kao junior napravio iznenađujuću odluko odlaskom u zagrebački Dinamo.

No, odlazak Olma u Dinamo bio je pun pogodak jer je u zagrebačkom klubu imao prostora za igru, te je oduševljavao nastupima posebno u evropskim takmičenjima.

Dinamo je Olma prodao početko 2020. godine u Leipzig za čak 30 miliona eura, ali čini se da je Španac spreman da napravi novi iskorak u karijeri i napusti njemački klub na kraju ove sezone.

Olmo s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali sve su glasnije špekulacije da će on već ovog ljeta promijeniti klub. Njega već godinama povezuju s povratkom u Barcelonu, ali španski mediji objavili su danas informacije koje su sve iznenadile.

Naime, španski Relevo piše da je povratak Olma u Barcelonu itekako upitan jer Katalonci nisu pokazali baš prevelik interes da to ostvare ovog ljeta i radije žele sačekati iduću godinu kada će Olmu isteći ugovor i moći će ga dovesti besplatno.

Oglasi

Međutim, Relevo piše da se u sve uključio i Real Madrid koji je spreman Olma dovesti već na ljeto, a navodno ovaj 24-godišnjak nema ništa protiv prelaska u kraljevski klub.

Olmo je odlučan u tome da već ovog ljeta napravi novi iskorak u karijeri, a iako je ponikao u Barceloni jasno je da ne može tako lako odbiti poziv iz Madrida.

U Realu se već neko vrijeme raspituju da li bi Olmo bio dostupan za transfer na ljeto, a sam igrač im je dao veliki vjetar u leđa porukom da bi bez problema obukao dres Kraljeva bez obzira što je ponikao u redovima ljutog rivala.

Olmo želi da se vrati u Španiju, a ukoliko Barcelona ne reaguje jasno je da bi ga Real Madrid na kraju mogao preoteti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, protiv njegove prodaje nemaju ništa protiv ni u Leipzigu koji su voljni da puste Olma na kraju sezone čime bi izbjegli opciju da na ljeto 2024. godine ode bez obeštećenja jer je već nekoliko puta odbio produžiti ugovor.

Navodno, Leipzig je odredio cijenu za Olma i ona iznosi 50 miliona eura što Kraljevima nije problem platiti. S druge strane transfer Olma u Barcelonu izgleda kao nemoguća misija jer Katalonci muku muče s finansijama, a i ako nađu sredstva do ljeta jasno je da Olmo baš nije njihova prva opcija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Piša ih ko god hoce. Tako je to kad su mali
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti