Rudigera pitali kako se snalazi u ramazanu: "Ne pijem, ne jedem, sve radim po knjizi"

Defanzivac Reala se oslanja na mentalnu snagu

Rudigera pitali kako se snalazi u ramazanu: "Ne pijem, ne jedem, sve radim po knjizi"

Edmir Škorić

Štoper Real Madrida Antonio Rudiger rekao je u ponedjeljak da je navikao na post u ramazanu, istaknuvši da s tim u vezi nema problema.

Mnogi nogometaši muslimani trenutno poste unatoč obavezama prema klubovima, svakodnevnim treninzima i napornim utakmicama.

Rudiger, defanzivac Reala i član njemačke reprezentacije, također posti i ističe da nema problema s tim.

“Ramazan mi ne predstavlja problem, navikao sam. Ništa ne pijem, ništa ne jedem, sve radim po knjizi. Nije lako, treniraš, razbiješ glavu i stigneš. Mentalna snaga je jedna od mojih glavnih osobina, tako da mi na kraju nije problem ispostiti ramazan”, kazao je.

Njemački internacionalac ne razgovara o ovoj temi sa svojim trenerom Carlom Ancelottijem niti s fizičkim trenerom Antoniom Pintusom:

"Razgovaram s nutricionistom, to je najvažnije. Da znam što jesti, koliko piti. Ako razgovaram s Pintusom, on mi kaže da trčim, pa je ipak bolje razgovarati s nutricionistom”, napomenuo je kroz smijeh.

Oglasi

Rudiger je musliman, otac mu je njemačke nacionalnosti, a majka iz Sierra Leonea.

Nije jedini igrač Reala koji posti, pošto je i Karim Benzema neko ko se svake godine pridržava posta, ali to ni jednog ni drugog nije spriječilo da pružaju dobre igre na terenu, naročito Francuza koji je nemilosrdan prema protivničkim golmanima.

Inače, Rudiger je poznat kao jako dobra osoba koja često pomaže drugima. Nedavno je odlučio da pomogne djeci iz Sijera Leonea, odakle je njegova majka. Defanzivac Reala sakupio je 11 malih heroja i napravio ekipu koja je odigrala najvažniju utakmicu u svojim mladim životima.

On je zaradu na Mundijal u Kataru uplatio za operacije dječice kojima su operacije bile neophodne za zdrav i normalan život. Pomeutu akciju njemački reprezentativac je organizovao uz pomoć njemačke humanitarne organizacije "BigShoe".

U pomenutoj afričkoj državi živi se veoma siromašno, ljudi jedva preživljavaju, nekada i nemaju za osnovne potrebe, a kamoli za nešto više, tako da je njemački reprezentativac odlučio da pomogne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sredinom 2013. godine imao je priliku da zaigra za Sierra Leone, ali na kraju se odlučio za Njemačku koja mu je sve dala u tom trenutku i njemu, a i njegovim roditeljima. Prošao je omladinske kategorije Borussije Dortmund, Stuttgarta, a nakon sjajnih nastupa za prvi tim Stuttgarta krenula je fenomenalna internacionalna karijera.

Nosio je dres Rome, Chleseaja, a sada je član velikog Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
@Mostarac94 vratijosam se brat,kako si?Postis li?Halal madrid y nada mas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi