Nada se da mu Napoli neće praviti problem

Kada te Bosanac pozove više nema dileme: Osimhen odlučio gdje želi nastaviti karijeru!

Endin Čaušević

Nigerijski napadač Victor Osimhen igra fantastičnu sezonu u Napoliju i već sada je jasno da će ga italijanski klub na ljeto teško zadržati. Osimhen se povezuje već s nekoliko evropskih klubova, ali čini se da on već zna u kojem klubu želi nastaviti svoju karijeru.

Napolitanci se nalaze na korak od osvajanja Scudetta kojeg u ovom klubu čekaju preko 30 godina, te je potrebno čudo da na kraju Napoli ne bude prvak Italije.

Jedan od najzaslužnijih što će titula prvaka konačno doći na jug Italije je upravo Osimhen koji ove sezone igra u nevjerovatnoj formi, te je sigurno on jedna od glavnih zvijezda u ovom klubu.

Ovaj 24-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone na 29 utakmica zabio već 25 golova i uz to dodao je i pet asistencija. Osimhen ima s Napolijem ugovor do ljeta 2025. godine, ali već sada se špekuliše da će ga oni teško zadržati na ljeto.

Osimhen je sjajnim igrama u dresu Napolija skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih klubova, a ponajviše se povezivao s Manchester Unitedom, Chelseajem i PSG-om.

Međutim, njemački mediji objavili su danas da je najizglednija opcija da Osimhen na kraju završi u Bayernu kojem će na ljeto biti prioritet dovođenje napadača.

Na listi želja Bayerna nalazi se nekoliko igrača, ali na vrhu iste je upravo Osimhen. Navodno, kontakti su uspostavljeni još prije mjesec dana, te Hasana Salihamidžića raduje činjenica što Nigerijac želi upravo da potpiše za njihov kluba.

Osimhen je agentima dao do znanja da je Bayern glavna želja za ljeto jer je svjestan da bi u Minhenu bio prvi napadač, a također poziv iz tako velikog kluba se ne može odbiti.

Međutim, Osimhen se pribojava da bi Napoli mogao da pravi problem oko svega jer za njega žele čak 130 miliona eura što Bayern sigurno neće platiti. Nada se da će De Laurentiis barem malo sniziti cijenu i da mu neće upropastiti transfer karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bavarci su navodno spremni da plate oko 100 miliona eura, ali su svjesni da je s predsjednikom Napolija itekako teško pregovarati. No, raduje ih činjenica što i Osimhen želi da ide u Bayern i nadaju se da će i on sam izvršiti pritisak na Napoli da ga puste da ide na Allianz Arenu.

Ukoliko ne uspiju da završe transfer Osimhena onda će u Bayern najvjerovatnije stići Randal Kolo Muani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.