Džeko lovi drugo polufinale Lige prvaka, već je poznata njegova sudbina za večeras?
Edin Džeko večeras bi se trebao naći u prvoj postavi Intera u duelu protiv Benfice.

Najavljen u početnom sastavu

Džeko lovi drugo polufinale Lige prvaka, već je poznata njegova sudbina za večeras?

E. Ganibegović

Vraća nam se Liga prvaka. Večeras se igraju prve dvije utakmice četvrtfinala, a u jednoj će nastupiti i jedan od dva bh. reprezentativca koja su još preostala u borbi za najvažniji klupski trofej.

Četvrtfinale Lige prvaka počinje večeras. Od 21 sat igraju se utakmice Benfica - Inter i Manchester City - Bayern.

Iako je na papiru utakmica na Etihadu itekako primamljivija i atraktivnija, prvo ćemo riječ - dvije kazati o meču u Portugalu, s obzirom na to da će tamo nastupiti naš Edin Džeko.

Dijamant će se tako boriti za drugo polufinale Lige prvaka u karijeri, nakon što je, najviše njegovim zaslugama, s Romom stigao među četiri najbolja tima u Evropi gdje ih je 2018. godine zaustavio Liverpool.

Džeko je i ove sezone bio sjajan u Ligi prvaka. Najzaslužniji je što se Inter u grupi pored Bayerna, Barcelone i Victorije Plzen plasirao u osminu finala gdje je izbačen Porto s ukupnih 1:0.

Žrijeb je odlučio da Džeko i ekipa i u četvrtfinalu igraju protiv portugalskog tima, a protivnik će biti neugodna Benfica protiv koje Inter uopšte nije favorit u dvomeču.

Oglasi

Domaćin će definitivno igrati bez Baha, Draxlera i Otamendija, pod upitnikom su Guedes i Gudelj, dok je Inter na sami zapad Evrope stigao bez Calhanoglua, Dalberta i Skriniara.

Najave iz Italije govore da bi se Edin Džeko trebao naći u startnoj postavi na večerašnjoj utakmici, a partner u napadu biti će mu Lautaro Martinez.

Benfica (4-2-3-1): Vlachodimos; Gilberto, Morato, Antonio Silva, Grimaldo; Florentino, Chiquinho; Aursnes, Rafa Silva, Joao Mario; Ramos.

Inter (3-5-2): Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko.

Što se tiče druge utakmice, Manchester City u derbiju ove faze takmičenja dočekat će Bavarce bez Fodena, dok gosti neće moći računati na Choupo-Motinga i već dugo povrijeđene Hernandeza, Neuera i Wannera.

Manchester City (3-4-3): Ederson; Akanji, Ruben Dias, Ake, Stones; Rodri, De Bruyne, Gundogan; Grealish, Haaland, Bernardo Silva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern (4-2-3-1): Sommer, Cancelo, Upamecano, de Ligt, Davies, Kimmich, Goretzka, Coman, Müller, Musiala, Mane.

Podsjetimo, pobjednik dvomeča između Intera i Benfice u polufinalu ide na boljeg iz italijanskog derbija Milan - Napoli, dok će Manchester City ili Bayern na noge Real Madridu ili Chelseaju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije