Dijamant se nije mogao kontrolisati na kraju

Džeko izašao iz igre, pa dobio žuti karton, a Inzaghi poručio: "To jedino pokazuje..."

E. Čaušević

Inter je sinoć u gostima pobijedio Benficu sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka i ostvario odličan rezultat pred revanš na Meazzi. Nakon utakmice u centru pažnje našao se Edin Džeko zbog žutog kartona kojeg je dobio poslije izlaska iz igre, a to je komentarisao i Simone Inzaghi.

Inter u domaćem prvenstvu ove sezone uopšte ne blista, ali u Ligi prvaka ovaj klub sigurno je jedno od najprijatnijih iznenađenja što se vidjelo i u sinoćnjoj utakmici koju smo gledali u Lisabonu.

Ekipa s Meazze uspjela je da dođe do odličnog rezultata na gostovanju kod Benfice i slavi sa 2:0, te dođe na korak od plasmana u polufinale ovog takmičenja.

Inter je do prednosti stigao u 51. minuti kada je Barella zatresao mrežu Benfice na asistenciju Bastonija. Tačku na ovaj meč gosti su stavili u 82. minuti golom Romelua Lukakua s bijele tačke za konačnih 2:0.

Nakon utakmice Simone Inzaghi je komentarisao nastup svoje ekipe, a u centru pažnje našao se i Edin Džeko. Bh. napadač je igrao od prve minute, ali je u 63. minuti izašao i umjesto njega na teren je ušao upravo Lukaku.

Međutim, koliko je Džeko bio oduševljen golom Lukakua iz penala vidjelo se po njegovoj reakciji jer je utrčao u teren da proslavi gol s ekipom, no svi su se iznenadili kada mu je sudija zbog toga pokazao žuti karton.

Inzaghija su nakon utakmice pitali da li je Džekin karton bio bespotreban jer se u revanšu mora paziti kako ne bi ponovo bio upisan u bilježnicu zbog čega bi propustio prvi meč ukoliko se Inter plasira dalje.

"To je normalno u fudbalu i dokaz koliko je ova ekipa ujedinjena. U ovih 18 mjeseci nikada me niste čuli da se žalim oko zalaganja i truda kojeg daju ovi momci. Džeko je proslavio gol i pokazao kako je ovaj tim ujedinjen. To je sve što imam da kažem na tu temu", rekao je Inzaghi, a potom komentarisao činjenicu da je nakon sat vremena igre mijenjao oba napadača.

"Nije to ništa novo. Džeko i Lautaro su odradili sjajan posao, a isto važi i za Lukakua i Correu. Imam četvoricu sjajnih napadača i uvijek pokušavam sve da ih koristim na utakmicama jer oni to zaslužuju. Oni su jako važan dio našeg tima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter će već za sedam dana igrati revanš na Meazzi protiv Benfice i imati priliku da potvrdi sjajan rezultat iz prve utakmice i plasira se u polufinale.

Poznato je da će pobjednik iz ovog duela u polufinalu Lige prvaka igrati protiv pobjednika iz meča Napoli - Milan, a ove ekipe večeras igraju svoj prvi četvrtfinalni okršaj na stadionu San Siro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.