Real poveo

Kada se zatrese mreža u Madridu jasno je ko se raduje

Midhat Šljivak

Real Madrid od 21. minute vodi s 1:0 protiv Chelseaja. Vodeći gol za Kraljeve postigao je Karim Benzema.

Karim Benezma ponovo je pogodio protivničku mrežu. Ovog puta je zabio za vodstvo Kraljeva od 1:0 protiv Chelseaja u četvrtfinalu Lige prvaka.

Nakon ubacivanja lopte Vinicius Junior je spustio loptu do francuskog napadača, a ovaj lagano zabija za prednost Real Madrida od 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj pogodak Karima Benzeme koji je donio prednost kraljevskom klubu protiv Plavaca iz Londona.

Francuskom napadaču je ovo četvrti gol u Ligi prvaka ove sezone. Ukupno je ove sezone u svim takmičenjima postigao 26 pogodaka i dodao je šest asitencija.

Carlo Ancelotti i Frank Lampard su u ovom duelu izveli ove sastave na teren.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga, Valverde, Kroos, Modrić, Rodrygo, Vinicius Junior, Benzema.

Chelsea: Arrizabalaga, Fofana, Silva, Koulibaly, James, Kante, Fernandez, Kovačić, Chilwell, Joao Felix, Sterling.

Pred ovaj meč Carlo Ancelotti je na iznenađenje svih dao kratak komentar o očekivanom rezultatu u večerašnjem meču: "Očekujem izjednačenu utakmicu", poručio je italijanski stručnjak.

S druge strane uvjeren u pobjedu svog tima bio je vlasnik Chelseaja Todd Boehly. On je malo i pretjerao i nakon ručka s Florentinom Perezom je rekao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Chelsea će večerašnji meč dobiti s 3:0".

Boehly je već promašio i njegov tim je već nakon 20-ak minuta u zaostatku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.