Kraljevski vojnik zarađuje 20 puta manje od Hazarda, a prvi dolazi i zadnji odlazi sa treninga Reala

Mnogi i ne znaju da je član Kraljeva

Kraljevski vojnik zarađuje 20 puta manje od Hazarda, a prvi dolazi i zadnji odlazi sa treninga Reala

Admin Čaušević

Član Real Madrida je od 2015. godine, do sada je upisao svega 31 nastup, a mnogi i ne znaju da je član popularnih Kraljeva. Sve to ga ne srpiječava da bude maksimalni profesionalac i omiljen lik u svlačionici.

Igranje za Real Madrid definitivno predstavlja privilegiju. Svjesni su toga svi oni koji potpišu za najglamurozniji klub na svijetu, bez obzira na ime i slavu koju sa sobom (ne) donose.

U aktuelnom rusteru ima nekoliko igrača koji mogu poprimiti epitet uhljeba, prije svih tu je Mariano Diaz, dok postoje i igrači koji su oličenje profesionalnog odnosa prema klupskom dresu.

Iako ima sedmičnu platu od 30.000 eura, odnosno 20 puta manje od najplaćenijeg Edena Hazarda to ga ne spriječava da bude primjer većini ostalih igrača.

Jesus Vallejo je istinski profesionlac. Ovaj 26-godišnjak je uvijek je prvi koji dođe na trening, a posljednji koji napusti trening kamp Valdebebas.

Oglasi

Ni sam se ne može prisjetiti kada je posljednji put bio starter. Ove sezone ovaj defanzivac je skupio sve četiri nastupa i na terenu proveo 88 minuta.

Ipak, kada je god trebao biti pozvan na dužnost to je uradio maksimalno učinkovito. Navijači Reala još uvijek se sjećaju njegovog ulaska u igru u polufinalu Lige prvaka prošle sezone protiv Manchester Cityja.

Iako mnogi i ne znaju kako izgleda Vallejo je tip igrača koji je potreban svakoj ekipi. Pravi vojnik kluba.Znaju to i Florentino Perez i Carlo Ancelotti kao predsjednik i trener Kraljeva.

Bez obzira što zarađuje najmanje u Realu nikada nije ima previsoke uslove, ima ugovor do 2025. godine i namjerava ga odraditi do kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Reala je išao na nekoliko posubi u Wolverhampton i Granadu, a član Kraljeva je posao prije osam godina kada je stigao iz Zaragoze za pet miliona eura.

Bio je standardni reprezentativac u omladinskim selekcijama Španije. Dolakom među Kraljeve izgubio je status reprezentativca, ali je međutim osvojio prestižne trofeje poput Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi