Jude Bellingham je jako blizu novog kluba
Fenomenalni engleski veznjak najbliži je prelasku u Manchester City i posao bi veoma brzo mogao biti okončan (Foto: EPA)

Prelazi u City

Jude Bellingham je jako blizu novog kluba

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola naredne sezone bi na raspolaganju mogao imati još jaču ekipu. Navodno je odluku o dolasku na Etihad donio čudesni veznjak Jude Bellingham.

Manchester City u narednoj bi sezoni mogao biti jači za Judea Bellinghama. Prema informacijama koje donose španski mediji, 19-godišnji veznjak i jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta odlučio se vratiti u Englesku i postat će član Građana.

Bellingham je u igri ostavio samo dva tima za koje može potpisati. To su Real Madrid i Manchester City, ali ESPN tvrdi da je City za sada mnogo realnija opcija od Reala.

Građani su navodno u velikoj prednosti da potpišu ovog 19-godišnjaka. Real će pokušati da im pokvari posao, no teško da će Kraljevi moći parirati novu kojeg City ima.

Borussia iz Dortmunda bi za usluge ovog fudbalera mogla zaraditi nevjerovatnih 150 miliona eura, a sam fudbaler bi od engleskog kluba mogao dobiti platu kojom bi postao jedan od najplaćenijih na svijetu.

Bellingham će tako po svemu sudeći put Manchestera. Pridružit će se tamo ponovo Erlingu Haalandu s kojim je sarađivao u Dortmundu i sigurno da će Građanima donijeti dodatni kvalitet.

Oglasi

Ovaj 19-godišnjak jedan je od najboljih mladih igrača svijeta. Već godinama igra na visokom nivou i Borussiji se potpuno isplatilo uloženih 25 miliona eura.

Zaradu će imati i njegov nekadašnji klub Birmingham. Oni će dobiti pet procenata od prodaje ovog sjajnog veznjaka.

Ove sezone Bellingham je zaista odličan u dresu Borussije. Nastupio je u 37 utakmica i ima učinak od 10 golova i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je Bellingham za ekipu iz Dortmunda nastupio u 127 utakmica i postigao je 20 golova.

Odavno je već i član najbolje engleske selekcije. Dres Gordog Albiona nosio je 24 puta i jednom se upisao u strijelce i to na Svjetskom prvenstvu protiv Irana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Sutra je u Bayernu.
0 0
Hashim_Kuchuk_Hoki
Do juna ćete vi iz redakcije ovog jadnog Bellinghama da preselite još najmanje 100 puta iz kluba u klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi