Odličnu sezonu u dresu Real Madrida igra Džanan Musa i večeras je u Tel Avivu nastavio s takvim igrama (Foto. EPA)

Real poražen u Tel Avivu

Džanan Musa ponovo fenomenalan

Midhat Šljivak

Džanan Musa odigrao je još jednu fenomenalnu partiju za Real Madrid u Euroligi. Fantastični bh. košarkaš ubacio je 20 poena u porazu Kraljeva nakon produžetka u Tel Avivu protiv Maccabija rezultatom 100:96.

Džanan Musa igra fenomenalnu sezonu u dresu Real Madrida. Novu odličnu partiju bh. košarkaš pružio je večeras na gostovanju u Tel Avivu kod Maccabija, gdje su Kraljevi poraženi u posljednjem 34. kolu Eurolige.

Real je imao šanse za prvo mjesto u Euroligi pred posljednje kolo. Međutim, porazom od Maccabija i pobjedom Olympiakosa nad Baskonijom su ostali bez prve pozicije te će sutra saznati rivala u doigravanju.

Prvo poluvrijeme pripalo je Realu. Osim uvodnih minuta kada je Maccabi imao prednost, gosti iz Madrida su uglavnom kontrolisali rezultat.

Nakon prve dionice gosti su imali dva poena prednosti (18:16), razlika je išla i do plus devet tokom druge dionice, a na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 42:37.

Rezultatska klackalica viđena je u trećem periodu. Timovi su imali periode igre u kojima su dominirali, a Maccabi je uspio nakon 30 minuta doći do preokreta i 'Ponos Izraela' u posljednju dionicu ulazi s tri poena prednosti, 65:62.

Imao je domaći tim konstantnu prednost u posljednjoj dionici. Maksimalno su išli na plus sedam, no Kraljevi nisu odustajali na 20 sekundi do kraja dolaze do 86:86.

Maccabi je imao napad za pobjedu. John Dibartolomeo je promašio trojku i ušlo se u dodatnih pet minuta igre.

Dodatnih pet minuta pripalo je domaćem timu. Na kraju je konačan rezultat bio 100:96 u korist Maccabija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Džanan Musa je na parketu proveo gotovo 30 minuta. Za to vrijeme je ubacio 20 poena, dodao je tri lopte i upisao je dva skoka.

Od njega je efikasniji bio Yabusele s 25 poena kod Reala, a Lorenzo Brown je s 22 poena predvodio Maccabi do trijumfa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.