Džanan Musa i scene o kojima priča čitav svijet - Ovako nešto neće doživjeti ni u svojoj državi
Džanan Musa je zadužio Breogan u čijem dresu je bilježio zaista nestvarne partije i uzeo je MVP nagradu (Foto: Screenshot)

Zahvalio se svima

Džanan Musa i scene o kojima priča čitav svijet - Ovako nešto neće doživjeti ni u svojoj državi

M. Šljivak

Džanan Musa je s Real Madridom jučer gostovao u Lugu kod ekipe Breogana. Bio je to povratak bh. košarkaša u tim koji ga je vratio u vrh evropske košarke i emocije s obje strane su bile nevjerovatne i Musa je dočekao kao istinski kralj.

Džanan Musa se nakon godinu dana vratio u Lugo. Fenomenalni bh. košarkaš stigao je s Real Madridom na meč protiv bivšeg kluba i očekivano, doživio je velike ovacije.

Musa i Breogan ostali su u velikoj ljubavi. Džanan je karijeru koja je bila u velikom padu podigao u ovom klubu, postao je najkorisniji igrač ACB lige, a fenomenalne partije mu u Lugu i Breoganu nikad neće zaboraviti.

Jasno je to bilo sinoć pred utakmicu. Džanan je dobio prigodan poklon od rukovodstva Breogana, a zatim je publika napravila spektakl samo za bh. košarkaša.

"MVP, MVP", čulo se s tribina dvorane, a dresovi reprezentacije BiH, Breogana i Real Madrida s prezimenom Musa podignuti su visoko u zrak.

Džanan je naravno ostao bez riječi. Zahvalio se svim navijačima koji su ga podržavali i koji su mu priredili nezaboravnu noć.

Oglasi

"Ne znam odakle da počnem. Hvala vam za sve što ste mi pružili, za svu ljubav, podršku i mnogo toga drugog. Volim vas", poruka je Džanana Muse na sve što je doživio.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je igre iz Breogana prenio i u dres Real Madrida, te igra zaista fenomenalnu sezonu u kraljevskom klubu.

Musa prosječno na parketu provodi 20 minuta i ubacuje 14.3 poena po meču uz odlične procente šuta od 55 posto za dva i 50.5 posto za tri poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovom učinku bh. košarkaš dodaje 2.7 skokova i 2.1 asistenciju po meču i ove sezone u ACB ligi mu je valorizacija 15.4.

Džanan Musa se potpuno vratio u košarkaši život i zaista je fenomenalno vidjeti koliko ga ljudi u Španiji poštuju i vole.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHPatriota
Treba ovo zasluziti.
1 0
grom
Veliko nema sta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi