Ne skida osmijeh s lica

Mjesecima je šutio i nije pravio problem iako je mogao, a sada je saznao konačnu odluku

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i mnogi navijači ovog kluba su zabrinuti što nema nikakvih dešavanja po tom pitanju iako je iskusni veznjak jasno rekao da želi ostati. No, ko čeka taj i dočeka, a Modrić je konačno dobio sjajne vijesti.

Modrić je u Real Madrid stigao još prije 11 godina kada su ga Kraljevi doveli iz Tottenhama za 35 miliona eura, a on se pokazao kao jedno od najboljih pojačanja u historiji slavnog kluba.

U prethodnim sezonama Modrić je sigurno jedan od ponajboljih igrača Real Madrida, ali jasno je da je i on na zalasku karijere i da ga nažalost nećemo još dugo gledati na zelenom terenu.

Međutim, iako ima već 37 godina Modrić i ove sezone igra na sjajnom nivou i njegov cilj je jasan, a to je ostanak u Real Madridu barem još jednu godinu i ne krije da mu je san da u dresu kraljevskog kluba završi karijeru.

Hrvatski reprezentativac s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone, no u Realu očito ne žure s odlukom da li Modriću trebaju ponuditi nastavak saradnje ili ne što je počelo zabrinjavati i navijače.

Iako je Modrić nekoliko puta govorio da mu je želja da ostane iz Reala se nisu oglašavali i činilo se da bi Hrvat mogao na ljeto kao slobodan igrač napustiti klub. Međutim, nakon nekoliko odličnih partija u prethodnim mečevima čini se da se situacija drastično mijenja.

Ugledna Marca objavila je da su čelnici Real Madrida konačno reagovali i da su kontaktirali Modrića povodom novog ugovora, a iskusni veznjak je to dočekao s osmijehom na licu.

Modriću će Real Madrid ponuditi novi jednogodišnji ugovor i on nema nikakve dileme, te je Florentinu Perezu poručio da je davno odlučio da će potpisati šta god mu Kraljevi ponude.

Njegova želja za ostankom u Realu će se ostvariti, a da li će to biti i posljednja sezona u fantastičnoj karijeri reprezentativca Vatrenih ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kraljevskog kluba upisao 40 nastupa u svim takmičenjima i uspio je zabiti šest golova i upisati isto toliko asistencija.

Također, u dosadašnjoj karijeri Modrić je za Kraljeve odigrao čak 476 utakmica što dovoljno pokazuje kakav trag je ostavio na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.