Svijet fudbala se klanja Ferdinandu i Coleu zbog scene s Bernabeua
Engleski dio Rio Ferdinand i Joe Cole iskazao je nevjerovatno poštovanje prema Real Madridu (Foto: Screenshot)

Maksimalno poštovanje

Svijet fudbala se klanja Ferdinandu i Coleu zbog scene s Bernabeua

M. Šljivak

Legendarni fudbaleri Rio Ferdinand i Joe Cole zatražili su od BT Sporta da se njihovo komentatorsko mjesto pored stadiona pred utakmicu Real Madrida i Chelseaja pomjeri kako ne bi gazili po grbu kraljevskog kluba koji se nalazi na samom izlazu iz svlačionica. Ovaj potez izazvao je erupciju oduševljenja kod navijača Reala.

Rio Ferdinand i Joe Cole zatražili su od BT Sporta promjenu lokacije komentatorskog mjesta neposredno pred početak utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Chelseaja na Santiago Bernabeu.

Ferdinand i Cole iz poštovanja prema kraljevskom klubu nisu željeli gaziti po klupskom grbu iscrtanom pored terena. To bi morali učiniti da su vodili uvodnu emisiju s pozicije gdje je komentatorsko mjesto postavljeno, ali zamolili su da se lokacija promijeni.

"Coley, mislim da moramo razgovarati. Šta ovo traže od nas?, pitao je Rio Ferdinand Colea, a ovaj mu je uzvratio.

"Traže od nas da stojimo na grbu Real Madrida. Ne može ovo ovako", poručio je Cole.

Potom su reagovali i zatražili su da se lokacija njihovog studija premjesti, a Rio je rekao:

Oglasi

"Ovdje smo trebali stajati. Moramo razgovarati s organizatorima jer ovo se ne radi. Sklonit ćemo se odavde da ne stojimo na grbu", istakao je legendarni defanzivac uz šalu Joa Colea da 'ne bi smjeli buditi uspavanu zvijer'.

Ovaj potez legendi engleskog fudbala oduševio je navijače Real Madrida. Dobili su ogroman broj poruka u kojima im se zahvaljuju zbog činjenice da poštuju ime i grb kraljevskog kluba.

Rio Ferdinand i Joe Cole su istinske fudbalske legende. Dugo godina su igrali vrhunski fudbal i dobro znaju šta riječ poštovanje protivnika znači.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok je Rio većinu bogate karijere proveo u Manchester Unitedu, Joe Cole je igrao za Chelsea, pa je njemu poprilično teško pao sinoćnji duel u Madridu.

Plavci sa Stamford Bridgea odigrali su dosta skroman meč i na kraju su poraženi s 2:0.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi