Navijači zaustavili Valverdea na ulici, a on po prvi put komentarisao udaranje Baene

Teški dani za Urugvajca

Navijači zaustavili Valverdea na ulici, a on po prvi put komentarisao udaranje Baene

E. Čaušević

Federico Valverde našao se u centru skandala u subotu jer je nakon utakmice Real Madrid - Villarreal na parkingu sačekao Alexa Baenu, a zatim ga udario šakom u glavu. Baena je podnio tužbu protiv Valverdea kojem prijeti žestoka kazna, a Urugvajac je nakon svega danas dao svoj prvi komentar na tu temu.

Skandal koji se desio u subotu na stadionu Santiago Bernabeu šokirao je fudbalski svijet, a Valverdeu prijeti žestoka kazna jer je Baena odlučio početkom sedmice da podnese tužbu protiv veznjaka Real Madrida.

Naime, nakon što je završena utakmica Valverde je na parkingu čekao Baenu koji je išao prema autobusu u kojem su bili igrači Villarreala, a onda se ispred njega pojavio Urugvajac koji ga je udario šakom u glavu.

Ovaj incident je ubrzo nakon toga "procurio" u javnost jer je bilo mnogo svjedoka, a navodno postoje i video snimci.

Španski mediji pisali su da je Valverde bio bijesan zbog činjenice da mu je Baena u januaru na meču Kupa kralja vrijeđao suprugu koja je tada imala problema u trudnoći, te su na taj način pokušali da opravdaju Urugvajca.

Oglasi

Ipak, ispostavilo se da se utakmica igrala skoro mjesec dana prije nego što je Valverdeova supruga imala navedene probleme. Valverde je preko advokata odmah kontaktirao Baenu i tražio je da on ne ulaže žalbu jer u tom slučaju od ne bi bio kažnjen.

No, Baena je poručio da će to uraditi samo pod uslovom da Valverde demantuje da je iznio takve gnusne optužbe na račun njegove trudne supruge i izvini mu se zbog takvih priča, ali od toga nije bilo ništa.

Dan kasnije Baena je otišao da sve prijavi policiji, a istraga je u toku. Jasno je da Valverdeu prijeti žestoka kazna zbog onoga što je uradio. No, navijači Reala su mu pružili sinoć nevjerovatnu podršku na meču protiv Chelseaja i pokazali su mu da će biti uz njega.

Također, danas su na ulici fanovi zaustavili automobil u kojem je bio Valverde kako bi tražili autogram i fotografiju, a usput su mu i oni dali podršku. Jedan od njih pitao je Valverdea o incidentu s Baenom, a on je po prvi put dao komentar na tu temu.

"Trenutno se oslanjam na svoju podrodicu i ljude u Madridu koji mi daju nevjerovatnu podršku i zaustavljaju me stalno na ulici da mi kažu da su uz mene", rekao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu svi čekaju da istraga završi i da saznaju kakvu kaznu će Valverde dobiti. Nadaju se da će biti samo riječ o novčanoj kazni i da će Urugvajac izbjeći suspenziju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adrian
Opravdan postupak Valverdea.
0 1
Klicko2
Neće biti kažnjen ovaj kloc od igrača jer je to državni tim,sudije i predsjednik saveza se brinu o njima fašistima.Pljuc klub i pljuc navijači
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi