Lazarević potvrdio da dogovor nije postignut

Da li će se danas odigrati meč Prve lige FBiH: Dug prema bivšem treneru veliki problem...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Zvijezda iz Gradačca u velikim je problemima pred današnji meč Prve lige FBiH u Gračanici protiv Bratstva.

Naime, klub iz Gradačca nije izmirio obaveze prema bivšem treneru Miletu Lazareviću, što je on upravo i potvrdio za SportSport.ba.

Prema odluci, Zvijezda je Lazareviću dužna uplatiti u ukupnom iznosu 30.900 KM, a ukoliko se to ne desi, prijeti joj suspenzija, odnosno ne može igrati zvanične prvenstvene i Kup utakmice.

To će se vjerovatno desiti već danas, te će Zvijezda prema svemu sudeći izgubiti meč za zelenim stolom.

Zvijezda je bila blokirana do 30.03., a zatim je odlučeno da klub iz Gradačca do 10. aprila mora isplatiti dug.

To se na kraju nije desilo, iako su pregovori vođeni proteklih dana, te se čini da se lopta neće zakotrljati danas u Gračanici.

Kontaktirali smo i čelnike Zvijezde, bili su razočarani i nisu željeli davati komentare na trenutna dešavanja, a nezvanično su kazali da imaju produženi rok za isplatu Lazarevića, tačnije do 27.04. i da je ekipa sasvim 'normalno' otputovala na megdan Bratstvu kako bi odigrala meč.

Treba istaći da je samo prije par dana Zvijezda ostala bez šefa struke s obzirom da je Nebojša Đekanović podnio ostavku.

Đekanović je Zvijezdu ostavio na sjajnoj drugoj poziciji i jasno je da će ovaj klub sezonu završiti u gornjem dijelu tabele, ukoliko se sada ne desi pravi brodolom za klub u svakom pogledu. NK GOŠK je jednom nogom već prvak i povratnik u Premijer ligu, ali i Zvijezda je ove sezone pokazala svoje kvalitete.

Velike zasluge za to idu upravo Đekanoviću koji je tim preuzeo prošle sezone u trenutku kada se borio za opstanak. Ostvario je cilj, posložio kockice, a zatim smo u novoj sezoni gledali Zvijezdu koja je igrala za gol više i osvojila brojne simpatije.

Govori to i sjajno drugo mjesto, ali i nastup u Kupu BiH. Zvijezda je u dva meča poražena u četvrtfinalu od sarajevskog Željezničara koji je bio na koljenima u Gradačcu nakon 2:0, no na kraju je presudila iskustvo gostiju i sjajni Semir Štilić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Malo je nedostajalo da se desi prava senzacija, što svakako ne bi bilo nezasluženo, posebno nakon kvalitetne partije Zvijezde na Grbavici u prvom meču.

Đekanović je dobio tada sve pohvale kolege Edisa Mulalića, kao i njegov tim za prikazanu igru protiv favorizovanog premijerligaša koji ove sezone želi trofej Kupa BiH.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.