Razišli se NK Zvijezda i Nebojša Đekanović

U Gradačcu ipak mogu biti sretni zbog perioda koji je iza njih

Razišli se NK Zvijezda i Nebojša Đekanović

S. Mlaćo
Nogometaši Zvijezde iz Gradačca ostali su bez šefa stručnog štaba. Naime, Nebojša Đekanović (43) je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa klubom iz Gradačca.

Đekanović Zvijezdu ostavlja na sjajnoj drugoj poziciji i jasno je da će ovaj klub sezonu završiti u gornjem dijelu tabele. NK GOŠK je jednom nogom već prvak i povratnik u Premijer ligu, ali i Zvijezda je ove sezone pokazala svoje kvalitete.

Velike zasluge za to idu upravo Đekanoviću koji je tim preuzeo prošle sezone u trenutku kada se borio za opstanak. Ostvario je cilj, posložio kockice, a zatim smo u novoj sezoni gledali Zvijezdu koja je igrala za gol više i osvojila brojne simpatije.

Govori to i sjajno drugo mjesto, ali i nastup u Kupu BiH. Zvijezda je u dva meča poražena u četvrtfinalu od sarajevskog Željezničara koji je bio na koljenima u Gradačcu nakon 2:0, no na kraju je presudila iskustvo gostiju i sjajni Semir Štilić.

Malo je nedostajalo da se desi prava senzacija, što svakako ne bi bilo nezasluženo, posebno nakon kvalitetne partije Zvijezde na Grbavici u prvom meču.

Đekanović je dobio tada sve pohvale kolege Edisa Mulalića, kao i njegov tim za prikazanu igru protiv favorizovanog premijerligaša koji ove sezone želi trofej Kupa BiH.

Oglasi

Rezultati Zvijezde nisu bilu na nivou u posljednjih par kola, pa su dvije strane odlučile se za prekid saradnje.

Zvijezda u narednom kolu gostuje kod NK Bratstvo Gračanica, tima koji se nalazi na petom mjestu te će to biti derbi kola.

Kada je Đekanović u pitanju, on je u Gradačcu ostavio veoma lijep trag i dobio brojne pohvale.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do sada je radio i u NK Metalleghe BSI, te FK Zvijezda 09, te FK Borac Jelah.

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi