Slavili kod Cadiza

Realu ove sezone očito ništa ne ide lako u Španiji, ali nova tri boda su u džepu

Eldar Ganibegović

U okviru 29. kola španske Primere Real Madrid je teškom mukom slavio na gostovanju kod Cadiza. Na kraju je rezultat glasio 0:2.

Prvu veliku šansu imao je domaći tim. Igrala se 12. minuta kada se Espino našao u šansi, ali je pogodio samo desnu stativu.

Nedugo zatim dvije velike šanse za goste. Asensio pokušava, brani Gil, a poslije njega golman domaće ekipe brani udarac i Benzemi koji je danas imao 10 šuteva.

Do odlaska na odmor još dvije šanse pred golom domaćina, ali ne i gol. Pokušavali su Benzema i Ceballos, no bezuspješno.

Gil je ponovo bio junak Cadiza na otvaranju druggo poluvremena kada je u 50. minuti zaustavio udarac Rodryga.

Redale su se šanse za Real Madrid. Pokušavali su opet Rodrygo, zatim Valverde i Benzema, da bi odbrana Cadiza pukla u 72. minuti.

Nacho Fernandez je primio loptu na nekih 25 metara od gola i uputio sjajan prizemni udarac, te savladao golmana domaće ekipe koji je večeras imao sjajan nastup.

Četiri minute kasnije utakmice je i definitivno bila riješena. S ruba kaznenog prostora je šutirao Asensio i postavio konačan rezultat.

Real Madrid ostaje drugi sa 62 boda, 10 manje od Barcelone, ali i utakmicu više, te će teško odbraniti titulu prvaka. Imaju pet više i utakmicu više od trećeg Atletico Madrida. Što se Cadiza tiče, on je 15. s 31 bodom.

U narednom kolu Real Madrid će na svom terenu ugostiti Celtu, dok će Cadiz u Kataloniju u goste kod Espanyola.

Prije toga, Real Madrid će već za tri dana u Londonu igrati revanš susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja gdje brane prednost od 2:0 iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 29. kolo:

Cadiz - Real Madrid 0:2 (Nacho 72', Asensio 76')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.