Lampard potvrdio loše vijesti za Chelsea, Real je sada još bliže polufinalu!

Koulibaly neće moći igrati revanš

Lampard potvrdio loše vijesti za Chelsea, Real je sada još bliže polufinalu!

E. Ganibegović

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na svom terenu bio bolji od Chelseaja, a nakon vijesti koje je potvrdio trener Engleza, Frank Lampard, jasno je da je Kraljevski klub još za jedan korak bliže plasmanu u polufinale.

U utorak i srijedu odigrane su prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Zanimljiv duel su u glavnom gradu Španije igrali Real i Chelsea, a na kraju je tim iz Madrida slavio s 2:0.

Golove za Los Blancose postigli su Benzema i Asensio, te će izabranici Carla Ancelottija s lijepom prednošću na gostovanje u London gdje će cilj biti ovjera plasmana dalje.

Revanš meč sigurno neće igati Ben Chilwell. Fudbaler Chelseaja je u prvoj utakmici u 59. minuti dobio direktan crveni karton i nema pravo nastupa u revanšu.

Svakako je to veliki plus za Real Madrid jer se radi o bitnom igraču za Chelsea, no tu nije kraj problemima za tim koji je dva puta osvajao Ligu prvaka.

Naime, Frank Lampard, privremeni trener Chelseaja, potvrdio je da će Kalidou Koulibaly pauzirati najmanje dvije utakmice, što uključuje i revanš protiv Real Madrida.

Oglasi

Defanzivac iz Senegala se povrijedio u prvoj utakmici ova dva tima, a teren je napustio u 55. minuti kada je u igru umjesto njega ušao Marc Cucurella.

Revanš meč između Chelseaja i Real Madrida igra se već za četiri dana u Londonu, te Senegalca, dakle, nećemo gledati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije toga, Chelsea ima odigrati meč Premier lige. Također će biti domaćin, a sutra na Stamford Bridge stiže Brighton, što će biti prva utakmica za Lamparda na kojoj će biti lišen usluga Koulibalyja.

Senegalski reprezentativac trebao bi se na teren vratiti 26. aprila kada će Plavci ponovo biti domaćini. U London tada stiže Brentford. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi