Od izbjeglice do terminatora: Nije imao ništa, pa ni ličnu kartu, a onda ga je doveo Real Madrid...

Nevjerovatna transformacija

Od izbjeglice do terminatora: Nije imao ništa, pa ni ličnu kartu, a onda ga je doveo Real Madrid...

Admin Čaušević

Real Madrid je najglamurozniji klub na svijetu, dolazak u redove populanih Kraljeva mijenja život, na svojoj koži je to osjetio dečko koji je ne tako davno bio niko i ništa, a sada je miljenik Florentina Pereza. 

Oduvijek je Real Madrid bio poseban klub, međutim posljednjih godina zahvaljujući nevjerovatnom pobjedničkom mentalitetu postao je itekako atraktivan i privlačan za svakog fudbalera.

Parola je jednostavna. Ukoliko želite uspjeh, morate doći u Real Madrid. Zna to i dečko koji je samo za godinu i pol mjeseci boravka među Los Blancosima postao druga ličnost.

Kada je sa nepunih 19 godina potpisao za Real izgledao je neuhranjeno. Bio je mršav i mišići na njegovom tijelu su se jedva nazirali, posebno na rukama.

Međutim, predanim radom kako na terenu tako i u teretani Eduardro Camavinga danas puca od snage i izgleda brutalno.

Oglasi

Mladi francuski veznjak je prije nekoliko dana objavio niz fotografija na Instagramu na kojim se najbolje vidi njegov napredak koji je ostvario u proteklom periodu.

Postao je itekako i važna karika za samu ekipu, pošto je stigao kao veznjak, ali je počeo igrati i na poziciji lijevog beka gdje se vrlo dobro snašao.

Interesantna je i životna priča fudbalera koji vodi porijeklo iz Konga, a rođen je u izbjegličkom kampu u Angoli te je dolaskom u Francusku imao status izbjeglice.

Sa 13 godina je ostao bez svega. Tada je zbog poraza izgorila porodična kuća te je Camavinga kao i ostali članovi porodice ostao bez važnih dokumenata za dobijanje državljanstva u Francuskoj.

Oglasi

Nakon te tragedije uslijedilo je veliko obećanje: "Naporno ću raditi da postanem profesionalni fudbaler i kupim novi dom svojim roditeljima."

Trening po trening, utakmica po utakmica i obećanje je ispunjeno. Nakon što je prošao omladinske selekcije Rennesa i oduševio sve stigao je transfer u Real Madrid za 31 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim što je postao važna karika u Realu te standardni reprezentativac Francuske već sada je zaradio dovoljno novca da može biti miran do kraja života, naravno uz pametno ulaganje.

U španskom velikanu sedmično zarađuje oko 160.000 eura. I više nego dovoljno za luksuzan život kako njemu tako i roditeljima te njegovoj dvojici braće i dvije sestre.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi