Dizajn oduševio navijače

Bayern prekrili sivi oblaci, u teškoj su situaciji, a onda je objavljen dizajn dresa za novu sezonu

Endin Čaušević

Minhenski Bayern prolazi kroz veoma turbulentan period zbog neočekivane smjene trenera pred najvažniji dio sezone, a zatim i tuče koja se desila između Sadija Manea i Leroyja Sanea nakon poraza od Manchester Cityja. No, u svom tom sivilu stižu i lijepe vijesti za navijače Bayerna koje je oduševio dizajn dresa za iduću sezonu.

Trenutna sezona ulazi u samo završnicu, a klubovi se već lagano spremaju za izazove koje ih čekaju u idućoj. Naravno, to se prvenstveno odnosi na dresove u kojima će nastupati u novoj sezoni, te se lagano u javnosti pojavljuju dizajnovi koji se spremaju.

Tako se jutros u centru pažnje našao dres gostujuće garniture Bayerna jer je dizajn istog "procurio" u javnost i oduševio navijače.

To dolazi u odličnom trenutku s obzirom da su se nadvili sivi oblaci nad Allianz Arenom zbog svih dešavanja u Bayernu. Sve je krenulo otkazom Julianu Nagelsmannu, a stvari su se nakon toga počele samo pogoršavati.

Bayern je prošle sedmice doživio težak poraz na Etihadu od Cityja (3:0) i nalazi se pred ispadanjem iz Lige prvaka. No, ono što je sve šokiralo jeste tuča Manea i Sanea zbog koje je Senegalac suspendovan i žestoko novčano kažnjen.

U svom tom sivilu u javnosti se pojavio izgled dresa Bayerna za gostujuće mečeve, a dizajn je oduševio navijače tog kluba i barem malo im popravio raspoloženje u ovom turbulentnom periodu kroz koji prolazi njihov klub.

Dizajn koji je Adidas spremio za Bayern što se tiče iduće sezone neodoljivo podsjeća na dresove od prije 20-tak godina koji su ostali u lijepom sjećanju navijačima njemačkog kluba.

Footy Headlines objavio je fotografije dresa u kojem će Bayern većinom igrati na gostujućim terenima i na kojem će dominirati bijela boja, a naravno tu je i neizostavna crvena koja je zaštitni znak Bavaraca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Adidas rijetko kada griješi kada su u pitanju dresovi Bayerna, a i ovaj put su odradili zaista fantastičan posao.

Inače, Bayern tradicionalno dresove za novu sezonu predstavlja na samom kraju tekuće, a očekuje se da će tako biti i ovaj put.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.