Bild otkrio dva glavna krivca za Bayernovu katastrofu

Nije do Tuchela, nije do igrača...

Bild otkrio dva glavna krivca za Bayernovu katastrofu

Edmir Škorić

Trener Bayerna Thomas Tuchel nije štedio svoje igrače nakon remija sa Hoffenheimom (1:1) u subotu.

Uspio je Bayern pobijediti samo jednu utakmicu od četiri odigrane od njegovog imenovanja, ali mediji ne vide krivca u Tuchelu, već krive izvršnog direktora Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića.

"Bili smo skromni, spori, nevoljki. Nismo imali dovoljno brzine, premalo promjena ritma, griješili smo. Počeli smo se bezbrižno braniti. Onda je ispao onaj slobodni udarac iz kojeg smo primili taj gol. Razočarenje je veliko", rekao je Tuchel nakon meča.

No, novinari ga ne smatraju krivim za sezonu koja prijeti da se pretvori u pravu katastrofu. Tabloid Bild upire prstom u šefove kluba, izvršnog direktora Olivera Kahna i menadžera Hasana Salihamidžića.

"Očigledno je da je ovu krizu napravio Bayern.Promjena trenera bila je greška. Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić udarili su u zid ove sezone! Kada su otpustili Nagelsmanna, prvaci su zaostajali samo jedan bod za drugoplasiranom Borussijom Dortmund u Bundesligi, ali su i dalje bili u Kupu i Ligi prvaka s osam pobjeda iz osam utakmica. Njegova zamjena, izabrani trenutak, usred sezone, unijela je nervozu u klub i među igrače", navodi Bild.

Bayern je vodeći u Bundesligi i ima dva boda prednosti nad Borussijom Dortmund, ali samo zahvaljujući upravo Milionerima koji su jučer u Stuttgartu odigrali 3:3 iako su vodili 2:0 i imali igrača više, čak je bilo i 3:2 u nadoknadi, ali nisu uspjeli da zabilježe pobjedu kojom bi sada bili bodovno na istom sa Bavarcima.

Od dolaska Tuchela, Bayern je dobio Borussiju i Freiburg u prevenstvu, remizirao sa Hoffenheimom, ali je ispao iz Kupa porazom kod kuće od Freiburga, dok je svakako najteže pao 3:0 poraz od Manchester Cityja na Etihadu.

Bavarci u srijedu navečer igraju revanš na svom stadionu i nalaze se u skoro nemogućoj misiji, a eventualna eliminacija u četvrtfinalu Lige prvaka biće zaista šokantna stvar. Uz to, već su ispali iz Kupa, a pitanje je mogu li ostati do kraja sezone prvi u Bundesligi...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Teško je sada to znati, no pitanje je šta bi bilo da je Nagelsmann ostao trener. Čini se zaista da je u pogrešnom i delikatnom trenutku vodstvo kluba donijelo odluku o tako važnoj promjeni, a sada najviše kritike zbog toga trpe Salihamidžić i Kahn. 

Bivši igrači i legende kluba rade ogroman posao, ali istovremeno su pod velikim prititskom. Kada ide dobro, njih se najviše hvali, a kada krene po zlu - svi prstom upiru upravo prema njima. No, to je takav posao. Biti jedan od ključnih ljudi njemačkog giganta je sve samo ne jednostavno i bezbrižno.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta im uradi City , da ne znaju gdje udaraju , što je najgore ima još jedna utakmica sa city e tu će ih pred publikom poslati na izvlačenje lige prvaka za sezonu 23/24 hahahaha
0 0
Sloboda
Kako su pobijedili jednu utakmicu kad su dobili i dortmund i freiburg u prvenstvu od kako je Tuchel tu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi