Mostarski tim će ove sezone imati mogućnost osvajanja duple krune (Foto: HŠK Zrinjski)

Prilika za duplu krunu

Tuzla City ponovo lagan zalogaj za HŠK Zrinjski - Plemići u finalu Kupa Bosne i Hercegovine!

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je danas u Čitluku u revanš susretu polufinala savladao FK Tuzla City s 4:0, te s ukupnim rezultatom 7:0 ide u Zenicu gdje 17. maja čeka protivnika u borbi i za drugi trofej ove sezone.

HŠK Zrinjski lagano je savladao Tuzla City i u revanšu. Iz Tuzle su Mostarci donijeli tri gola prednosti (3:0) iz prvog meča i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom okončati današnji meč.

Plemići su dominirali od prve minute ovog duela. Golman Barcola je imao dosta posla u prvom poluvremenu jer su se šanse redale jedna za drugom.

Seriju udaraca otvorio je u 14. minuti Ismajlgeci, nastavio je potom Kiš u dva navrata, dva puta je tukao i Ćorluka, ali mreža golmana Barcole nije se tresla sve do finiša prvog dijela.

Zrinjski do vodstva stiže u 37. minuti meča. Nakon jednog od niza kornera koje je izveo Kiš, Slobodan Jakovljević se najbolje snalazi u petercu i trese mrežu gostiju iz Tuzle za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovim rezultat se odlazi na odmor, a i u nastavku Plemići dominiraju terenom, no do 66. minute nisu imali neku naročitu šansu za promjenu rezultata.

Onda se ukazao Nemanja Bilbija. Iskoristio je iskusni napadač ubacivanje Ćorluke s desne strane i pogodio je protivničku mrežu za sigurno vodstvo mostarskog tima od 2:0.

Kako su igrali gosti dovoljno govori podatak da su gosti prvi šut prema golu imali u 68. minuti susreta i da u ostatku susreta nisu prišli ni blizu gola Zrinjskog.

Do trećeg gola Plemići dolaze u 80. minuti. Rezervista Malekinušić sjajno pogađa za vodstvo od 3:0, ali ni tu se domaći nisu zaustavili.

Tačku na meč stavio je Vukotić u 87. minuti za konačnih 4:0 i plasman Zrinjskog u finale Kupa Bosne i Hercegovine gdje ih čeka duel protiv boljeg iz duela Željezničar - Velež.

Finale Kupa BiH igra se 17. maja na stadionu Bilino polje u Zenici i Zrinjski će imati priliku da osvoji duplu krunu ove sezone.

Kup BiH, polufinale:

Zrinjski - Tuzla City 4:0 (Jakovljević 37', Bilbija 66', Malekinušić 80', Vukotić 87')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ZRINJSKI: Topić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlgeci, Ćuže, Jakovljević, Sučić i Bilbija.

TUZLA CITY: Barcola, Radić, Hasanbegović, Hadžić, Karjašević, Subašić, Mešinović, Burić, Čeliković, Nikitin i Diaby.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.