Rendulić najavio plasman u finale, ali i u grupnu fazu evropskih takmičenja!

Vrijeme je za iskorak

Rendulić najavio plasman u finale, ali i u grupnu fazu evropskih takmičenja!

E. Ganibegović

Sutra ćemo saznati ko su to finalisti kupa Bosne i Hercegovine. Najbliži tome je nakon prvih utakmica Zrinjski, čiji je trener Krunoslav Rendulić danas održao press konferenciju.

Zrinjski je u prvoj utakmici polufinala kupa Bosne i Hercegovina na gostovanju s 0:3 razbio Tuzla City i sutra treba to da odbrani kako bi u maju na Bilinom polju igrao finale.

Na današnjoj press konferenciji javnosti se obratio trener Plemića, Krunoslav Rendulić, te istakao da prvu utakmicu moraju zaboraviti.

"Prvu utakmicu smo riješili u našu korist, rezultat je pozitivan, čeka nas sutrašnja utakmica i moramo zaboraviti ono što je bilo. Nije gotovo, da je gotovo utakmice ne bi bilo.

Tuzla City je iza nas zabilježio dva dobra rezultata, što pokazuje da oni imaju kvalitet, a na nama je da odigramo kao do sada i prođemo u finale", rekao je u uvodu Krunoslav Rendulić, pa dodao:

"Do finala nije lako doći, imamo sutra priliku doći po drugi puta u historiji u finale i nadam se da ćemo tamo i biti i odigrati odličnu utakmicu. Cilj je finale".

Oglasi

Otkrio je da neće biti Tičinovića i Ilinkovića, te pohvalio hibridne terene: 

"Tu lopta ide brže, sve je brže, vrijeme čiste igre je duže, tako da smo svi na dobitku. Kad je teren lošiji to sve izgleda sporije i kao da je neka vrsta slow motiona, pa i gledatelji ostanu zakinuti za duži period čiste igre. Nadamo se da će naš teren biti uskoro gotov i da će svi tereni koji su napravljeni biti u odličnom stanju te da će se kvaliteta lige podignuti."

Uvjeren je da Zrinjski može više i u Evropi, a na početku sezone je bio na 60 sekundi od plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

"Ja sam uvjeren da bi pružili veći otpor nego što je to bilo ranije u Europi. Momčad je šest i duže mjeseci na okupu, pa bi zbog toga bilo sigurno bolje. Nadam se da će nas ove godine pomaziti ždrijeb i da ćemo ostati u grupnim fazama u Evropi", rekao je i dodao;

"Mi smo na tragu svih momčadi koje igraju Evropu, tu smo što se tiče trke i intenziteta, čak smo možda malo i bolji od njih. Ako govorimo o tehničko-taktičkim znanjima, tu možemo sigurno još napredovati".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski će ekipu iz Tuzle dočekati na stadionu Bare u Čitluku u srijedu, 19. aprila od 16 sati. Dva i po sata kasnije na Grbavici počinje susret Željezničara i Veleža, a u prvoj utakmici u Mostaru Rođeni su slavili s 1:0.

"Obe ekipe se imaju pravo nadati finalu. Očekujem da će to biti otvorena utakmica, nema tu prostora za kalkukacije. I jedni i drugi imaju svoje argumente za finale", istakao je o toj utakmici Rendulić. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi