Trener Plemića jasan

Koga bi Krunoslav Rendulić radije za protivnika u finalu Kupa?

M. Šljivak

Zrinjski će ove sezone imati šansu da osvoji duplu krunu. Plemići su već izvjesno prvaci Bosne i Hercegovine, a igrat će i finale Kupa nakon što su u polufinalu deklasirali Tuzla City s ukupnih 7:0.

HŠK Zrinjski je danas u Čitluku pobijedio FK Tuzla City s 4:0. Tako su s ukupnih 7:0 otišli u finale gdje ih čeka bolji iz duela Željezničara i Veleža u kojem Mostarci imaju gol prednosti iz prvog meča.

Treneru Zrinjskog Krunoslavu Rendulići svejedno je s kim će igrati u finalu.

"Oba protivnika respektiramo. Imaju kvalitetu i ko je bolji neka pobijedi", rekao je Rendulić nakon utakmice i dodao je:

"Nismo igrali 15 godina u finalu. Nadamo se da ćemo ove godine uzeti dvostruku krunu", poruka je trenera mostarskog tima koji je komentarisao i današnju pobjedu od 4:0.

"Utakmica je išla u jednom smjeru. Bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti prvi gol i završiti utakmicu", kratko je komentarisao ovaj meč trener kluba iz Mostara Krunoslav Rendulić

S druge strane trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković nije ni planirao da može nešto više napraviti protiv Zrinjskog. On je nakon meča rekao:

"Mi smo odmarali i čuvali igrače. Nama je prioritet prvenstvo i borba za opstanak. Dobili su šansu neki drugi igrači. Nismo ni mi uspjeli dati gol Zrinjskom kao i mnogi drugi. Čestitam im, a mi se okrećemo problemima u prvenstvu", rekao je Bošnjaković.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je 17. maja na stadionu Bilino polje u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, titulu u Kupu BiH iz prošle sezone brani mostarski Velež koji će na Grbavici tražiti plasman u drugo uzastopno finale.

U prvom meču Velež je savladao sarajevskog rivala s 1:0 i trenutno ima veće šanse da se nađe u finalu protiv svog gradskog rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.