Tuzla City ponovo lagan zalogaj za HŠK Zrinjski - Plemići u finalu Kupa Bosne i Hercegovine!
Mostarski tim će ove sezone imati mogućnost osvajanja duple krune (Foto: HŠK Zrinjski)

Prilika za duplu krunu

Tuzla City ponovo lagan zalogaj za HŠK Zrinjski - Plemići u finalu Kupa Bosne i Hercegovine!

M. Šljivak

HŠK Zrinjski plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je danas u Čitluku u revanš susretu polufinala savladao FK Tuzla City s 4:0, te s ukupnim rezultatom 7:0 ide u Zenicu gdje 17. maja čeka protivnika u borbi i za drugi trofej ove sezone.

HŠK Zrinjski lagano je savladao Tuzla City i u revanšu. Iz Tuzle su Mostarci donijeli tri gola prednosti (3:0) iz prvog meča i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom okončati današnji meč.

Plemići su dominirali od prve minute ovog duela. Golman Barcola je imao dosta posla u prvom poluvremenu jer su se šanse redale jedna za drugom.

Seriju udaraca otvorio je u 14. minuti Ismajlgeci, nastavio je potom Kiš u dva navrata, dva puta je tukao i Ćorluka, ali mreža golmana Barcole nije se tresla sve do finiša prvog dijela.

Zrinjski do vodstva stiže u 37. minuti meča. Nakon jednog od niza kornera koje je izveo Kiš, Slobodan Jakovljević se najbolje snalazi u petercu i trese mrežu gostiju iz Tuzle za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovim rezultat se odlazi na odmor, a i u nastavku Plemići dominiraju terenom, no do 66. minute nisu imali neku naročitu šansu za promjenu rezultata.

Oglasi

Onda se ukazao Nemanja Bilbija. Iskoristio je iskusni napadač ubacivanje Ćorluke s desne strane i pogodio je protivničku mrežu za sigurno vodstvo mostarskog tima od 2:0.

Kako su igrali gosti dovoljno govori podatak da su gosti prvi šut prema golu imali u 68. minuti susreta i da u ostatku susreta nisu prišli ni blizu gola Zrinjskog.

Do trećeg gola Plemići dolaze u 80. minuti. Rezervista Malekinušić sjajno pogađa za vodstvo od 3:0, ali ni tu se domaći nisu zaustavili.

Tačku na meč stavio je Vukotić u 87. minuti za konačnih 4:0 i plasman Zrinjskog u finale Kupa Bosne i Hercegovine gdje ih čeka duel protiv boljeg iz duela Željezničar - Velež.

Finale Kupa BiH igra se 17. maja na stadionu Bilino polje u Zenici i Zrinjski će imati priliku da osvoji duplu krunu ove sezone.

Kup BiH, polufinale:

Zrinjski - Tuzla City 4:0 (Jakovljević 37', Bilbija 66', Malekinušić 80', Vukotić 87')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ZRINJSKI: Topić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlgeci, Ćuže, Jakovljević, Sučić i Bilbija.

TUZLA CITY: Barcola, Radić, Hasanbegović, Hadžić, Karjašević, Subašić, Mešinović, Burić, Čeliković, Nikitin i Diaby.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Bosanski Bajern da se ne lažemo....Aferim
1 0
SamoZrinjski
Severina dolazim!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi