FOTO: EPA

Golijada na Meazzi i slavlje Nerazzura

Inter stavio šlag na tortu: Gledat ćemo bh. duel u polufinalu Lige prvaka

Haris Zilić

Gledat ćemo milansko polufinale Lige prvaka. To je jasno nakon večerašnjeg revanš duela četvrtine finala između Intera i Benfice. Duel na kultnoj Meazzi završen je rezultatom 3:3  obzirom da je Inter u prvom meču u Lisabonu slavio rezultatom 2:0 sa ukupnih 5:3 idu među četiri najbolja tima na Starom kontnentu.

Inter je ofanzivnije otvorio meč, a nagrada za takvu igru stigla je već u 14. minuti susreta.  Lautaro Martinez je lijepo asistirao za Barellu koji majstorski pogađa za 1:0 i veliko slavlje na Meazzi.

Novi napad Intera u 17. minuti preko Dimarca, odbrana Benfice je dobro intervenisala. Gosti uzvraćaju u 30. minuti preko Grimalda, ostalo je 1:0.

Ipak, Orlovi iz Lisabona stižu do poravnanja u 38. minuti. Aursens je zabio za 1:1, lijepo je šutirao glavom i pogodio, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme Benfica otvara prilikom. Neres je lijepo prošao, ali u završnici ga zaustavlja odbrana Intera, bila je to fina prilika za goste iz Lisabona.

Benfica je krenula na sve ili ništa u nastavku, a bilježimo i pokušaj Joao Maria u 53. minuti, bez promjene rezultata.

Najbolju šansu za Inter u drugom poluvremenu imao je naš Edin Džeko u 61. minuti, međutim nije najbolje šutirao iz veoma dobre situacije.

Četiri minute nakon prilike za Džeku Inter završava posao u ovom dvomeču. Lautaro Martinez koristi dodavanje Dimarca i pogađa za 2:1.

Inter tu nije stao. U 78. minuti večeras sjajni Dimarco upisuje svoju drugu asistenciju, a Correa pogađa za 3:1. Za 3:2 pogađa Antonio Silva u 86. minuti, a konačnih 3:3 postavlja Musa u petoj minuti sudijske nadoknade.

Džeko je na terenu proveo 76 minuta nakon čega ga zamijenio Romelu Lukaku.

U polufinalu Inter će igrati protiv Milana, a to će biti i bh. duel, Edina Džeke na jednoj i Radeta Krunića na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale, revanš:

Inter - Benfica 3:3 (Barella 14', Martinez 65', Correa 78'/Aursens 38, Antonio Silva 86', Musa 90+5')

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.