Konačni rasplet četvrtfinala Lige prvaka: Poznati sastavi za okršaje u Minhenu i Milanu

Revanš utakmice

Konačni rasplet četvrtfinala Lige prvaka: Poznati sastavi za okršaje u Minhenu i Milanu

Endin Čaušević

Ljubitelje fudbala večeras očekuje nastavak spektakla četvrtfinala Lige prvaka, a nakon utakmica u Minhenu i Milanu saznat ćemo i preostala dva putnika u finale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Sinoć smo mogli uživati u sjajnim mečevima u Londonu i Napulju, a plasman u polufinale Lige prvaka na kraju su osigurali Real Madrid i Milan.

Parovi polufinala ovog takmičenja bit će kompletirani večeras nakon revanš mečeva četvrtfinala između Bayerna i Manchester Cityja, odnosno Intera i Benfice.

Sigurno je da nas očekuju dva spektakla iako su City i Inter u prvim mečevima već ostvarili sigurne pobjede. No, jasno je da se Bayern i Benfica neće tako lako predati i da će dati maksimum da pokušaju napraviti preokret.

Manchester City je u Minhen doputovao sa prednošću od 3:0 koju je ovaj tim ostvario prošle sedmice na Etihadu.

Bayern ne blista u formi u posljednje vrijeme, no Bavarci će pokušati napraviti čudo večeras na Allianz Areni. Meč se igra od 21 sat, a Thomas Tuchel i Pep Guardiola su već otkrili sastave.

Oglasi

Bayern: Sommer, Cancelo, De Ligt, Upamecano, Pavard, Kimmich, Goretzka, Musiala, Sane, Coman, Choupo-Moting.

Manchester City: Ederson, Akanji, Ake, Dias, Stones, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Bernardo Silva, Grealish, Haaland.

Drugi večerašnji meč igra se u Milanu gdje će Inter ugostiti Benficu. Inter je u prvom meču u Lisabonu slavio sa 2:0 i već je jednom nogom u polufinalu.

No, Benfica je pokazala i ranije da ih se ne smije tako lako otpisivati što nam garantuje sigurno sjajan meč na Meazzi. Također, i za ovaj susret su poznati početni sastavi, a sjajne vijesti su da Edin Džeko igra od prve minute.

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dimarco, Dumfries, Brozović, Barella, Mkhitaryan, Martinez, Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica: Vlachodimos, Grimaldo, Otamendi, Antonio Silva, Gilberto, Chiquinho, Florentino, Joao Mario, Aursnes, Rafa Silva, Ramos.

Podsjećamo, pobjednik meča Bayern - Manchester City u polufinalu igra protiv Real Madrida, dok će bolji iz okršaja Inter - Benfica igrati protiv Milana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kad vidim sastav Citya tačno vidim da ovaj Bayern mora odigrati utakmicu samo radi protokola
1 0
Robijasi_It
strasno je čudno k9liko ovi navijači u njemačkoj vjeruju u taj Bajern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi