Slavlje na Sanchez Pizjuanu

Maguire i De Gea su bili večeras "njihovi" igrači: Sevilla razbila United i prošla u polufinale EL!

Endin Čaušević

Sevilla je večeras na prepunom Sanchez Pizjuanu razbila Manchester United sa 3:0 u revanšu četvrtfinala Evropske lige i uspjela se plasirati u polufinale ovog takmičenja. Tragičar Crvenih đavola bio je ponovo Harry Maguire koji je još jednom napravio neshvatljiv kiks.

Sevilla igra sezonu za zaborav u domaćem prvenstvu, ali španskom klubu na evropskoj sceni ide fantastično. Iako su svi smatrali da je United favorit i da neće imati problema da se plasira u polufinale na kraju se pokazalo da se Sevilla nikada ne smije tako lako otpisati.

Tragičar Crvenih đavola i večeras je bio Maguire zahvaljujući kojem je Sevilla imala rezultat od 2:2 u prvoj utakmici jer je on postigao nevjerovatan autogol u 95. minuti meča na Old Traffordu prošle sedmice.

Zbog problema s povredama Erik ten Hag je bio primoran Maguirea staviti u ekipu od prve minute, a na samom startu engleski reprezentativac je napravio novi kiks i omogućio Sevilli da dođe do vodstva.

Već u osmoj minuti Sevilla je povela sa 1:0. De Gea je dodao loptu Maguireu koji je bio na 16 metara od gola, ali bio je neoprezan i Lamela mu je uspio izbiti loptu koja dolazi do En Nesyrija i on je šalje u mrežu Uniteda za vodstvo svoje ekipe.

United je krenuo po izjednačenje, ali Sevilla je imala odgovore za napade gostiju. Domaći ponovo prijete u 26. minuti kada ne En Nesyri pokušao glavom, no sada je De Gea bio siguran.

U finišu prvog poluvremena Sevilla dolazi do 2:0. Ocampos je uspio da pogodi, ali je sudija nakon razgovora s VAR sobom odlučio da poništi gol jer je Argentinac bio u ofsajdu.

Međutim, Sevilla na samom startu drugog poluvremena dolazi do 2:0. Nakon centaršuta najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Bade koji fantastično glavom matira De Geu za oduševljenje navijača Seville.

Tada je United krenuo svim silama naprijed, a to je ostavilo ogroman potez domaćoj ekipi za kontre.

Gosti iz Manchestera prijetili su nekoliko puta preko Eriksena i Casemira, no Bono je uspio da sjajnim odbranama spasi Sevilllu.

Konačan udarac Sevilla je Crvenim đavolima zadala u 81. minuti. De Gea pravi nevjerovatan kiks kada je istrčao na jednu dugu loptu i očajno reagovao, a do lopte je došao En Nesyri koji zabija drugi gol na meču i povisuje na 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja meča United je imao nekoliko solidnih prilika, ali Sevilla je sačuvala mrežu i slavila sa 3:0, te se zasluženo plasirala u polufinale Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.