Svi se pitaju zašto je De Gea uopšte dodao loptu Maguireu, a onda su vidjeli šta je on rukom pokazao

Čovjek zvani peh

Svi se pitaju zašto je De Gea uopšte dodao loptu Maguireu, a onda su vidjeli šta je on rukom pokazao

E. Čaušević

Sevilla i Manchester United igraju trenutno revanš utakmicu četvrtfinala Evropske lige, a španski klub nije mogao na bolji način otvoriti meč jer već vodi sa 1:0. Međutim, čovjek o kojem svi pričaju je Harry Maguire zbog još jedne nevjerovatne greške.

Erik ten Hag je zbog problema s povredama bio primoran da Maguirea pošalje na teren od prve minute večeras protiv Seville, a da su Lisandro Martinez i Raphael Varane bili spremni to se sigurno ne bi desilo.

Maguire je bio tragičar prvog meča na Old Traffordu kada je Sevilla u 95. minuti došla do gola za 2:2, a upravo je engleski defanzivac bio taj koji je na dosta nesretan način poslao loptu u svoju mrežu.

On je već odavno na meti žestokih kritika navijača Uniteda koji smatraju da Maguire ne zaslužuje da nosi dres njihovog kluba i da nije dovoljno kvalitetan da igra u ovoj ekipi.

Maguire pokušava na sve načine pokazati im da griješe, no to mu ne ide uopšte od ruke.

Iskusni defanzivac je i na početku meča u Sevilli bio glavna tema javnosti i to ponovo zbog nevjerovatnog kiksa kojeg je napravio, te je Maguire bio glavni krivac što je domaći klub već u osmoj minuti poveo sa 1:0.

Oglasi

Neopreznom Maguireu je Lamela ukrao loptu koja je došla do En Nesyrija koji je sam izašao ispred De Gee i rutisnski pogodio za 1:0.

Pored Maguirea na udaru kritika se našao i De Gea jer je on bio taj koji je dodao loptu svom štoperu i mnogima nije bilo jasno zašto je to uradio jer se odmah vidjelo da Maguire nije bio baš u najboljoj situaciji.

Međutim, ubrzo nakon toga jedan detalj koji se vidio na usporenom snimku je riješio tu misteriju i pokazao da De Gea baš i nije bio kriv za ono što se desilo.

Naime, vidjelo se da je Maguire bio taj koji je svom golmanu pokazao da mu slobodno doda loptu što je on i uradio, a onda je došlo do nevjerovatne greške i gola Seville.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na usporenom snimku se vidjelo jasno da je Maguire pokazao De Gei rukom da mu doda loptu i da se ništa ne brine, ali ni slutio nije da je na taj način sebi spremio još jednu "horor priču" na društvenim mrežama.

Maguirea kiksevi prate iz meča u meč, ali čini se da mu na ljeto niko neće moći pomoći da ostane u Manchester Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Brate Harry, ostavi se ti MANU, nije Premiership za tebe, hajde ti lijepo u treću, četvrtu ligu ako baš hoćeš igrati lopte.....imaš od čega živjeti. Inače Sevilli je poništen još jedan gol, opravdano, zbog ofsajda....ako pratite i tu akciju od početka i tu je Scary Harry za*ebo.....
0 0
user1605368976
Biser
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi