Poslije tri utakmice odmora

Augsburg ispustio pobjedu, Demirović se vratio nakon suspenzije

Eldar Ganibegović

Augsburg je večeras na domaćem terenu prosuo vrijedna dva boda u utakmici u kojoj se nakon tri utakmice hlađenja poslije suspenzije vratio bh. napadač Ermedin Demirović.

Večeras je utakmicom Augbusrg - Stuttgart otvoreno 29. kolo njemačke Bundeslige, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Domaći tim stigao je do prednosti već u osmoj minuti, a strijelac je bio mladi reprezenativac Hrvatske, Dion Drena Beljo.

U drugom poluvremenu su gosti zaigrali ofanzivnije i došli do gola i boda. Pogodio je Endo u 78. minuti meča.

Ova utakmica bila je i povratnička za bh. reprezentativca Ermedina Demirovića, koji je prethodna tri meča u Bundesligi propustio zbog suspenzije.

Podsjetimo, on je dobio crveni karton protiv Schalkea 18. marta i propustio je mečeve s Wolfsburgom, Kolnom i RB Leipzigom u kojima je njegov tim osvojio samo jedan bod.

Večeras je Demirović zaigrao u startnoj postavi i igrao je sve do 70. minute kada ga je zamijenio još jedan mladi hrvatski reprezentativac, David Čolina.

Augsburg je s ovim bodom na 13. mjestu s 30 bodova i ostanak u ligi još uvijek nije obezbijeđen. Stuttgart je na 16. mjestu koje vodi u razigravanje s pet bodova manje.

U tridesetom kolu Demirović i ekipa će u goste u Frankfurt kod Eintrachta, dok će Stuttgart biti domaćin Borussiji Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Augsburg - Stuttgart 1:1 (Beljo 8'; Endo 78')

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.