Tribina u Nurnbergu počela da se ljulja, a navijači ispod nje molili Boga samo da se ne sruši

Sreća pa je sve prošlo kako treba

Tribina u Nurnbergu počela da se ljulja, a navijači ispod nje molili Boga samo da se ne sruši

Endin Čaušević

Stuttgart je jučer u gostima uspio da pobijedi Nurnberg sa minimalnih 1:0 i plasira se u polufinale njemačkog DFB Pokala, a meč su obilježile nevjerovatne scene s tribine gdje su bili gostujući navijači koja se počela ljuljati kada su oni krenuli da skaču i navijaju.

Stuttgart je u gostima uspio da savlada ekipu Nurnberga, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 83. minuti kada je Millot pogodio mrežu domaćeg tima nakon što je asistenciju upisao Ito.

Gosti su tako uspjeli da se plasiraju u polufinale, a mogući protivnici su im Leipzig, Freiburg i Eintracht Frankfurt.

Međutim, ono što je obilježilo utakmicu na Max-Morlock stadionu je video koji je postao hit na društvenim mrežama, a u centru pažnje našli su se navijači Stuttgarta.

Navijači Stuttgarta su cijelu utakmicu pružali sjajnu podršku svojim igračima i pjevali su od prve do zadnje minute ovog meča što je sigurno dalo dodatni vjertar u leđa toj ekipi.

No, ono o čemu svi pričaju jeste snimak gostujućih navijača koji su u jednom trenutku počeli skakati i pjevati u glas, a zbog toga se počela ljuljati tribina na kojoj su oni bili smješteni.

Oglasi

Ovo navijanje je oduševilo mnoge, ali ubrzo nakon toga na videu se vidjelo kako navijači Stuttgarta koji su bili smješteni ispod gornjeg dijela tribine nisu baš bili u tom trenutku raspoloženi za navijanje jer su vidjeli šta se dešava.

Oni su prestali s pjesmom i skakanjem kada su shvatili da se gornja tribina ljulja, te su samo čekali da to skakanje prestane jer je bilo jasno da su bili uplašeni da bi se gornji dio tribine mogao srušiti, no na svu sreću do toga nije došlo.

Navijači Stuttgarta su tako testirali stabilnost stadiona u Nurnbergu koji očito može podnijeti kada svi navijači na tom dijelu tribine skakaju u istom trenutku iako nije bilo baš ugodno gledati takav snimak.

Na svu sreću skakanje nije dugo potrajalo te su navijači koji su bili ispod te tribine mogli odahnuti, te nastaviti pratiti utakmicu.

Top Komentari

Nije.bitno
Amortizacija tribine bas radi toga da se ne bi urusila
0 0
Ecosport
To su Njemci pravili, nema brige.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti