Ostali bez trenera nakon serije loših rezultata, a sada žele bh. reprezentativca

Informacija se pojavila sinoć

Ostali bez trenera nakon serije loših rezultata, a sada žele bh. reprezentativca

H. Zilić, foto: D. Kurbegović

Dosta je uzbuđenja u Bundesligi. Stuttgart je sinoć obavijestio javnost i navijače da Bruno Labbadia nije više trener popularnih "Švaba" nakon seriije loših rezultata.

Stuttgart je trenutno fenjeraš Bundeslige sa 20 osvojenih bodova, a u posljednjih pet mečeva osvojili su samo jedan bod što ih je i dovelo u nezavidnu situaciju.

Pomenuti negativni niz presudio je Labbadiji koji je tako u dvije godine drugi put dobio otkaz na klupi tima iz Bundeslige.

Prije dvije godine isto je uradila i Hertha nakon katastrofalnih rezultata.

Odlazak Labbadije bi mogao biti pozitivan vjetar u leđa Stuttgartu koji bi ove sedmice trebao imenovati novog trenera.

U narednom kolu igraju u gostima protiv Bochuma koji se također bori za opstanak i to će biti možda i jedna od presudnih utakmica za popularne Švabe.

Oglasi

Bez obizra na loše rezultate u Stuttgartu razmišljaju o ljetu gdje će praviti veliku čistku u svlačionici, bit će novih imena, a jedna od želja je i bh. reprzeentativac Jusuf Gazibegović (23) prenose njemački mediij.

Gazibegović se posljednjih mjesec dana povezivao sa dosta klubova. Prvi se javio Koln, a italijanski mediji prenose da je i na radaru slavnog Intera.

Mlad i perspektivan fudbaler poput Gazibegovića bi mogao ovo ljeto napustiti Sturm, ali pitanje je da li će Stuttgart biti nova destinacija pogotovo ako ispadnu iz Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da je naš mladi bek na radaru brojnih evropskih klubova, a iz dana u dan na stolu su nova imena, posebno nakon odličnih partije protiv Islanda na startu kvalifikacija za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

Trenutna vrijednost Gazibegovića je 2.5 miliona eura i sa Sturmom ima ugovor do ljeta 2026. godine tako da će se austrijski tim dosta toga pitati ako na ljeto doće do eventualnog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi