Žestoka suspenzija za Ermedina Demirovića!
DFB nije imao milosti prema reprezentativcu Bosne i Hercegovine kojeg nećemo gledati u naredna tri meča (Foto: EPA)

DFB bez milosti

Žestoka suspenzija za Ermedina Demirovića!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (24) dobio je žestoku kaznu za crveni karton kojeg je zaradio u meču sa Schalkeom prethodnog vikenda. Bh. napadač će propustiti naredne tri utakmice svog Augsburga.

Ermedin Demirović propustit će naredne tri utakmice u Bundesligi. Disciplinska komisija Bundeslige odlučila je žestoko kazniti bh. napadača zbog teškog starta i direktnog crvenog kartona nad igračem Schalkea Tomom Kraussom.

"Augsburg će naredne tri utakmice biti bez Ermedina Demirovića koji je kažnjen zbog teškog prekršaja. Njemu je sudija Daniel Schagler pokazao direktan crveni karton u duelu sa Schalkeom nakon što je nenamjerno udario protivnika u lice", piše u saopštenju njemačkog kluba.

Interesantno je da se Augsburg nije žalio na odluku DFB-a. Prihvatili su kaznu za Demirovića, kao i za Reecea Oxforda koji je suspendovan na dvije utakmice.

Tako će 24-godišnji napadač Augsburga propustiti utakmice s Wolfsburgom, Kolnom te protiv svog nekadašnjeg kluba RB Leipziga.

Oglasi

Na teren bi se Demirović trebao vratiti tek 21. aprila kada je na rasporedu domaći susret Augsburga protiv ekipe Stuttgarta.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igra jako dobru sezonu u Bundesligi. Za Augsburg je odigrao 24 utakmice i ima učinak od sedam pogodaka i šest asistencija.

Demirović će tako nakon nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine morati na pauzu od 20-ak dana. Od nastupa za Zmajeve protiv Islanda i Slovačke očekuje dosta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mi smo tu da pobijedimo svaku utakmicu, da damo protiv svakoga maksimum. Ako se držimo svi istog cilja mislim da svakoga možemo pobijediti čak i Portugal kasnije. Prvo je najbitnija ova prva utakmica i onda da nastavimo ako Bog da s dobrim utakmicama", kaže Demirović i dodaje:

"Spreman sam, igram u klubu i spreman sam da pomognem ekipi. Na meni je da dam svoj maksimum i pomognem ekipi i da nastavim s dobrim igrama iz kluba i da pobijedimo ove utakmice", zaključio je napadač Augsburga.

Promo

Top Komentari

makelele
Ja pratim odavno nogomet i stvarno ne znam da sam ikad gledao veceg kloca i panja od ovog Demirovića. Lik je jedna katastrofa, koji osim trke i upornosti nista drugo ne nudi, nit ima neki šut, udarac glavom, dribling, pas, nit je pretjerano brz, nit ima tehniku specijalnu. To je dokaz svim mladim fudbalerima koji sanjaju o tome da postanu profesionalci kako se u zivotu isplati biti uporan i kako se isplati trenirati. Znaci djeco spicite te misice, nabrijte pluca da mozete 10 km orati po terenu i to je to, ako ne bude ozljeda, profi karijera je moguca! Samo malo naucit napucat loptu i znat uštopat je i to je to. Svaka cast Demirovicu na svemu sto je ostvario!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi