Bayern u krizi

Tuchel otvoreno govorio o saradnji sa Salihamidžićem i Kahnom: "Obojica to imaju"

Edmir Škorić

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić su žestoko kritikovani zbog negativne situacije u Bayernu i trpjet će kritike sve dok klub ne pronađe način da izađe iz krize.

Izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić najviše su pogođeni nakon što je Bayern izgubio u Mainzu u subotu i dopustio Borussiju Dortmund da preuzme lidersku poziciju. Bilo je glasina da će jedan ili obojica biti smijenjeni, ali ubrzo je predsjednik kluba Herbert Hainer izašao u javnost s riječima da se o tome sada ne razmišlja.

Dvojac je dobio podršku i od Thomasa Tuchela, no to ne čudi s obzirom na to da su upravo oni zaduženi za njegov dolazak u Bayern krajem marta, kada je iznenada naslijedio Juliana Nagelsmanna.

Neki u šali vole reći da Bavarce stiže Nagelsmannova kletva jer je od njegovog otjerivanja u Minhenu sve počelo da ide nizbrdo. Podsjetit ćemo da je klub prvo ispao u četvrtfinalu Kupa Njemačke, pa u četvrtfinalu Lige prvaka, a onda bod u posljednja dva duela u Bundesligi i prepuštanje prve pozicije ljutom rivalu iz Dortmunda.

“Moja saradnja sa Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem je mirna, usmjerena ka cilju i rješenju. I u pozitivnom raspoloženju", rekao je Tuchel i dodao da “obojica u sebi imaju volju za pobjedom”.

“Jasno je da nismo zadovoljni, ali razgovore i dalje karakteriše povjerenje. Ništa se nije promenilo”, nastavio je 49-godišnji trener.

Bayern je 10 puta uzastopno bio prvak Njemačke i ima ukupno 31 trofej te je uvjerljivo najuspješniji tim u zemlji, a ne pamti se sezona da bavarski klub nije osvojio nijedan trofej. Upravo bi se to moglo dogoditi ove godine.

Mnogi vjeruju da je upravo odluka o smjeni trenera usred sezone najviše koštala Bavarce. Sada je kasno za povratak ili neke promjene, Tuchel će ostati to je sigurno, ali bit će velikih promjena tokom ljeta u igračkom kadru jer ovom timu treba nova i svježa krv kako bi se povratila dominacija i u Njemačkoj i na kompletnom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada govorimo o Bayernu i rasporedu do kraja sezone, ovaj klub dočekuje Herthu, zatim ide u Bremen Werderu, dočekuje Schalke, pa dočekuje Leipzig i gostuje Koelnu i također će imati dosta utakmica u kojima će rivalima biti potrebni bodovi.

Što se tiče Borussije, koja je trenutno ispred Bayerna, ona nema težak raspored do kraja. Borussia ide u goste Bochumu, zatim dočekuje Wolfsburg i Borussiju Moenchengladbach, pa ide u Augsburg i onda na kraju dočekuje Mainz u 34. kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.