Bundesliga ima novog lidera! Ostalo je još samo pet kola, ko ima lakši raspored?

Sve je još otvoreno

Bundesliga ima novog lidera! Ostalo je još samo pet kola, ko ima lakši raspored?

E. Škorić

Borussia je u Dortmundu razbila Eintracht Frankfurt sa 4:0 u susretu 29. kola njemačke Bundeslige i tako u 29. kolu preuzela prvo mjesto u Bundesligi.

Nakon što je Bayern izgubio u Mainzu s 3:1, Borussia je dobila mogućnost da pomalo neočekivano zasjedne na vrh tabele i izabranici Edina Terzića nisu mogli da ne iskoriste takav poklon od ljutog rivala.

Milioneri su razbili Eintracht sa 4:0 i sa 60 bodova zasjeli na tron, sa bodom više od Bayerna, koji pod vodstvom Thomasa Tuchela doživljava neuspjeh za neuspjehom. Ispali su prvo iz Kupa, pa iz Lige prvaka, sada im prijeti da ostanu i bez titule koju su osvajali u prethodnih 10 godina uzastopno.

Borussia je povela golom Bellinghama u 19. minuti, Malen je pet minuta kasnije povisio na 2:0, a Hummels u 41. zabio za 3:0. Ako su gosti iz Frankfurta imali bar malo nade, ona je ugašena u 66. minuti kad je Malen drugim golom potvrdio veliku pobjedu domaćina na Signal Iduna Parku.

Kada je sudija označio kraj, počelo je veliko slavlje navijača Borussije, koji su svjesni da se nalaze pred titulom, ali ima još pet kola i još uvijek su daleko od cilja, mada su u sjajnoj poziciji.

Sada je važno i ko ima lakši raspored do kraja. Borussia ide u goste Bochumu, zatim dočekuje Wolfsburg i Borussiju Moenchengladbach, pa ide u Augsburg i onda na kraju dočekuje Mainz u 34. kolu.

Dakle, objektivno gledajući, dosta dobar raspored za Borussiju, iako će neki mečevi zaista biti mnogo teži nego što se misli jer će se vjerovatno i Wolfsburg i Borussia (M), pa i Mainz boriti za plasman u Evropu, dok Bochum vodi borbu za opstanak, kao i Augsburg koji je i dalje na samo pet bodova od opasne zone.

Kada govorimo o Bayernu, dočekuje Herthu, ide u Bremen Werderu, dočekuje Schalke, pa dočekuje Leipzig i gostuje Koelnu i također će imati dosta utakmica u kojima će rivalima biti potrebni bodovi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono što je važno da se napomene, nijedan od timova nema dodatnih obaveza u Evropi ili u Kupu jer su ranije već ispali.

U svakom slučaju, još uvijek je sve moguće u pet preostalih kola, ali je činjenica da je sve u rukama ili nogama igrača Borussije i da je Bayern taj koji mora da se nada kiksu svog rivala koji je u sve boljoj formi, što se nikako ne može reći za aktuelnog prvaka Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Sace Feliks Cvajer sudit Dortmundu barem dvije utakmice, minimalno 1 penal protiv Borusije i 1 crveni.
2 0
Bajernovac
Svaka cast ljudi su se upucali zasluzili su salataru prodaju glavne igrace i opet naprave dobar tim
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi