Kahn, Salihamidžić i Hainer u svlačionici Bayerna, komentarisali i moguće ostavke

Ništa više ne ide po planu

Kahn, Salihamidžić i Hainer u svlačionici Bayerna, komentarisali i moguće ostavke

Edmir Škorić

Nakon poraza od Mainza, nogometaše Bayerna u svlačionici su posjetili čelnici njemačkog velikana.

Bayern je priredio novo razočarenje svojim navijačima, pa je u Mainzu sa 3:1 poražen u 29. kolu njemačke Bundeslige. Klub ostaje lider na tabeli, ali ima samo dva boda više od Borussije, koja će od 18:30 sati u Dortmundu ugostiti Eintracht Frankfurt i u slučaju pobjede ona će se pitati za sve do kraja sezone u Njemačkoj.

Dakle, Bayernu prijeti da Borussia pet kola prije kraja bude prva i da sama odlučuje o tituli, pa Bavarci strahuju da će ostati i bez titule u Bundesligi nakon što su prethodno ispali iz Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Sve negativne stvari počele su se dešavati kada je Thomas Tuchel imenovan za novog trenera umjesto Juliana Nagelsmanna krajem marta i pod vodstvom mnogo iskusnijeg njemačkog stručnjaka klub je doživio šokantne poraze i eliminacije.

Po završetku utakmice u Mainzu, igrače su u svlačionici posjetili čelnici kluba Oliver Kahn, Hasan Salihamidžić i Herbert Hainer, koji su prethodno na tribinama dočekali kraj utakmice sa glavom u rukama i sa najzabrinutijim mogućim izrazima lica.

Oglasi

Nije poznato šta su radili u svlačionici, no očito je da su htjeli dati podršku momcima i na neki način ih "razbuditi" jer očito je da mnoge Bayernove zvijezde već sedmicama kao da spavaju i nedostaje im motiva i energije da u završnici sezone izvuku maksimum.

Spominju se ostavke i otkazi, ali za sada ih neće biti ili se tako barem čini, mada u narednim satima ništa nije isključeno kada je u pitanju Bayern. Uostalom, već smo ove sezone imali neočekivane vijesti sa Allinaz-Arene.

"Moj jedini cilj je završiti sezonu - s naslovom prvaka. I onda stvarno ponovo napasti u novoj sezoni!”, poručio je Kahn kada su ga novinari u Mix zoni upitali da li je spreman napustiti kormilo kluba.

Dosta kritika ide na račun Tuchela, koji je upisao isto poraza (3) u sedam utakmica koliko i Nagelsmann koji je mnogo više vremena proveo na klupi Bayerna, ali naravno i na račun pojedinih igrača, dok se ipak najviše krivima za sve smatraju upravo čelnici kluba, prije svih Kahn i Salihamidžić, koji su ključni po pitanju transfera i odluke o treneru.

Njih dvojica su odlučili da Tuchel bude novi trener i sada moraju da se nose sa velikim pritiskom i brojnim kritikama, a donekle ih može spasiti jedino da Bayern ipak na kraju bude prvak Njemačke po 11. put u nizu. Nije nemoguće, ali već sada je, čini se, sve u nogama nogometaša Borussije...

Thomas Tuchel nakon utakmice:

"Bilo je tako nepotrebno izgubiti ovu utakmicu. Nismo bili dovoljno fokusirani. Nisam osjećao nikakvu našu energiju da uzvratimo kad nas je Mainz stiskao. Ne znam zašto. Trenutno nam je stvarno teško. Previše se toga dogodilo u ekipi. Nisu mogli uzvratiti. Iscrpljeni smo, ekipa izgleda kao da je odigala 70 utakmica".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Thomas Muller je bio samokritičan:

"Naša igra danas je bila vrlo loša, pogotovo moja. Nismo bili dobri s loptom. U drugom poluvremenu odjednom je bilo 3:1 za Mainz. Nismo imali energije da se vratimo. Treći gol nas je dotukao. Malo sam u nedoumici. Nemam objašnjenje".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Salihamidzic pije u Ramazanu ko vlah. Sad mu se to vraca
2 2
ubnt
Mora li Bayern biti prvak slijedecih 20 godina? Ako mora, ugasite ligu yebla vas liga. Ako ne budu prvaci, osakatice ligu kupovinom najboljih igraca iz najblize konkurencije. I opet 20 titula za redom. U Evropi samo glasno galame. A prvaci Evrope svako 15, 20 godina.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi