Pitanje je šta će na kraju biti?

Zidane je konačno odabrao klub, ali "mala" stavka u ugovoru pravi veliki problem

Esmer Oštraković

Francuski mediji prenijeli su informaciju da je Zinedine Zidane konačno odlučio da se vrati fudbalu i da želi da preuzme klupu Juventusa.

Zidane je bez posla još od 2021. godine kada je napustio ekipu Real Madrida, a redovono je povezivan sa nekim timovima.

Prije svega tu se misli na Paris Saint-Geramin sa kojim su ga mediji često povezivali, te sa selektorskom pozicijom u reprezentaiciji Francuske.

Kako prenosi RMC Zidane je dugo tražio tim sa kojim će moći raditi dugoročno, a navodno je izbor pao na ekipu Juventusa.

Kao fudbaler, Zidane je imao jako dobar period karijere u ekipi iz Torina, te je osvojio dva naslova u domaćem prvenstvu, te Ligu prvaka.

Ipak, jedna stvar blokira njegov dolazak u Juventus, a to je ugovor koji Massimiliano Allegri ima sa ovom ekipom do 2025. godine.

Naime, prema tom ugovoru Allegri godišnje zaradi oko 6 miliona funti, a to znači da bi Juventus skupo platio raskid ugovora.

Poznata je i cifra. Ukoliko bi se željeli riješiti Allegrija prije nego što mu istekne ugovor Juventus bi mu morao platiti 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zidane je uradio jako dobar posao u Real Madridu. Za trenera je postavljen 2016. godine i postao je za kratko vrijeme jedan od najboljih trenera u Evropi.

Iako je 2018. godine otišao iz Real Madrida, godinu dana kasnije se vratio jer njegovom klubu nije išlo baš najbolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.