PSG i Al-Nassr ga žele, ali on ne želi njih: "Taj klub je Zidaneu prioritet"

Francuz želi u Italiju

PSG i Al-Nassr ga žele, ali on ne želi njih: "Taj klub je Zidaneu prioritet"

Eldar Ganibegović

Zinedine Zidane već dugo je slobodan, ali interesa za njega ne nedostaje. Ipak, on ne žuri da ponovo krene raditi, a tako je i sada kada ga žele mnogi, koje on ne želi. 

Do sada je u trenerskoj karijeri 50-godišnji Zinedine Zidane imao dva posla i to oba puta u Real Madridu, a sada razmišlja o tome da se vrati na posao.

Marca je prenijela nedavno kako je Al-Nassr zainteresovan da dovede ovog trenera i kako bi mu ponudio astronomsku cifru ukoliko bi stigao umjesto Rudija Garcije.

Navodno bi Arapi Zidaneu ponudili čak 60 miliona eura po sezoni uz ugovor na dvije sezone, što znači da bi ukupno inkasirao 120 miliona eura.

Uprava kluba želi ponovo spojiti Cristiana Ronalda i Zinedinea Zidanea koji su zajedno sarađivali i u Real Madridu, no nikakav odgovor od Zizoua još uvijek nisu dobili.

Za njega već dugo interesovanje pokazuje i PSG, no kako francuski mediji prenose, Zidane ima potpuno druge želje i njegov prioritet je Italija.

Oglasi

Da budemo potpuno precizni, RMC Sport piše kako je želja Zinedinea Zidanea da preuzme Juventus, koji trenutno vodi Massimiliano Allegri.

"Njegov prioritet je Juventus. Francuski trener, koji je do sada uživao u porodici i poziciji mladog djeda, nije izgubio trenerski ukus.

Njegova jasna želja je pronaći tim u predsezoni. Ekipe koje bi mogle privući njegovu pažnju broje se na prste jedne ruke, iz raznih razloga. Konkretno, jedan ga zanima i predstavlja instituciju koju vrlo dobro poznaje: Juventus", piše spomenuti medij.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako do ove saradnje zaista dođe, bio bi to povratak Zidanea u klub u kojem je bio kao igrač od 1996. do 2001. godine. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti