FOTO: EPA

Očekuje ih težak raspored

Real zakuhao situaciju pred duel protiv Partizana: Dobili su odgovor koji nisu očekivali

Haris Zilić

Zakuhava se atmosfera pred početak play-offa Eurolige, a u centru pažnje je madridski real koji je ljut na čelnike španske ACB lige. Real je imao želju da pomjeri utakmicu ACB lige protiv Joventuta koja je odigrana u nedjelju.

Madridski klub je dobio utakmicu rezultatom 86:76 na gostujućem terenu, ali to je čini se najmanje bitno.

Real je fokusiran na Euroligu, a zbog gustog raspored odigrat će čak tri meča u šest dana.

Musa i društvo u utorak igraju prvi meč play-offa protiv Partizana, zatim u četvrtak se igra već druga utakmica.

Računajući i meč protiv Joventuta, Real će u šest dana odigrati tri veoma jake utakmice.

Da stvar bude teža za Real između utkamice protiv Joventuta i Partizana bit će manje od 48 sati odmora i upravo su na ovu kartu igrali kako bi odgodili utakmicu protiv Joventuta.

Međutim, ACB liga nije prihvatila zahtjev Reala, a razlog su TV prava.

Španska košarkaška ACB liga je mešu najgledanijim i eventualno pomjeranje utakmice dosta bi poremetilo TV prava, ali i razne sponzorske ugovore koje imaju tokom sezone.

Tako će Musa i ekipa morati da se dobro pripreme za duele protiv Partizana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pred njima je teška i jako bitna sedmica, a prva dva meča play-offa Eurolige igraju se u Madridu, zatim su na rasporedu dva meča u Beogradu, a eventualna majstoirca i peti meč igrao bi se u Madridu.

Četvrtifnale play-offa Eurolige igra se na tri pobjede, a pobjednik će osigurati plasman na Final Four kojem je ove godine domaćin litvanski Kaunas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.