Crvena zvezda izdala hitno saopštenje, prijeti da neće igrati play-off

Smatraju da je Partizan imao pomoć sudija u Podgorici

Crvena zvezda izdala hitno saopštenje, prijeti da neće igrati play-off

E. Škorić

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem za javnost nakon dešavanja na meču ABA lige između Budućnosti i Partizana.

Partizan je u Podgorici slavio sa 83:82 u posljednjem kolu ligaškog dijela regionalnog košarkaškog takmičenja. Crno-bijeli su ovom teškom pobjedom osigurali prvo mjesto i domaći parket do kraja play-offa.

Pošto je sada jasan plasman na tabeli, preostale dvije utakmice, u ponedeljak Mornar – Igokea i Cedevita Olimpija – Crvena zvezda nemaju nikakav takmičarski značaj.

U četvrtfinalu ABA lige sastaće se Partizan i Studenski centar, Crvena zvezda i Zadr, Budućnost i Mega te Cedevita Olimpija i FMP.

U polufinalu, gledaćemo okršaje pobjednika susreta Partizan – Studentski centar i Cedevita Olimpija – FMP, odnosno Crvena zvezda – Zadar i Budućnost – Mega.

Nakon pobjede Partizana, Zvezda je izdala saopštenje za javnost i zaprijetila da neće igrati play-off ako se ne isključe sudije koje su sudile duel Budućnosti i Partizana.

"Pošto nam više nije potreban ni jedan pokazatelj šta nas čeka u završnici ABA lige posebno sa ljudima koji već dugo pokazuju tendenciju prema KK Crvena zvezda Meridianbet, a pošto nećemo učestvovati u režiranim predstavama i farsama, ovim putem obavještavamo javnost i rukovodstvo lige da KK Crvena zvezda zahtijeva izuzeće ovakvih sudija u svojim utakmicama do kraja ove takmičarske sezone.

Takođe, pošto smo u prošlosti krajnje dobronamjerno upozoravali i rukovodstvo lige koje je nijemo posmatralo i ćutalo na sve anomalije po ovom pitanju, ovim putem saopštavamo da nećemo igrati utakmice u play-offu i finalu (ukoliko do njega dođemo) ukoliko nam za bilo koji meč budu delegirane ovakve sudije koje već godinama rade na štetu ABA lige!", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Inače, sudije u Podgorici su bile Matej Boltauzer, Sašo Petek i Mario Majkić.

ABA liga svake sezone donosi dosta uzbuđenja, ali i dosta kritika na račun sudija i suđenja. Bez obzira na sve to, čeka nas izuzetna završnica, a Zvezda i Partizan su uvjerljivo glavni favoriti za trofej i mogli bismo vidjeti još dosta ovakvih i sličnih saopštenja s jedne ili druge strane, ovisno ko u datom trenutku bude osjetio da je na neki način oštećen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi