Sve utakmice od velikog značaja

Peljti i Njegomiroviću derbiji, Petrović, Topalović, Bandić i Gigović bi mogli imati pune ruke posla

Edmir Škorić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na zvaničnoj stranici je objavio imena službenih lica koja su delegirana na mečevima 28. kola Premijer lige BiH.

Već u srijedu i četvrtak igraju se utakmice 28. kola najvišeg ranga bh. nogometa. Biće zaista uzbudljivih mečeva, pa gotovo svi, pošto je situacija takva da 11 od 12 timova u ligi igra pod velikim pritiskom i "mora" da osvoji bodove.

Najkomforniji je HŠK Zrinjski koji se nalazi na pragu titule. Mostarci u derbiju kola u srijedu od 16 sati dočekuju Sarajevo, a čast da sudi ovaj derbi pripala je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti iz Sarajeva. Njegovi asistenti bit će Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Damir Lazić iz Brčkog, dok će četvrti sudija biti Dražen Marić iz Bijeljine. Delegat utakmice u Čitluku bit će Jasmin Memišević iz Breze.

U istom terminu do 16 sati igraju i Leotar i Sloboda važan meč u borbi za opstanak, a sudit će Dragan Petrović iz Banjaluke, dok će Mostarac Boris Dujmović biti prvi asistent, a drugi Banjalučanin Nebojša Žugić. Josip Martinović (Čapljina) bit će četvrti sudiaj, a Renato Buhić iz Mostara delegat.

Široki protiv Veleža igraod 18:30 sati, a sudit će Sabrija Topalović iz Zenice uz pomoćnike Moamera Čauševića iz Sarajeva i Enesa Đozića, koji je također iz glavnog grada. Sarajlija Benjamin Deljković bit će četvrti sudija, a delegat Ferid Čovčić iz Goražda.

U još jednoj važnoj utakmici za opstanak Tuzla City u srijedu od 16 protiv Posušja n Tušnju, a sudit će Miloš Gigović iz Gradiške. Asistirat će mu Dujak Goran iz Odžaka, odnosno Amir Kadić iz Sarajeva, dok će četvrti sudija biti Darko Gedžić iz Brčkog.

Igman i Sloga igraju dan kasnije od 16 sati, a sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok će pomoćnici biti Davor Beljo iz Mostara te Edin Redžović iz Sarajeva, a četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

U posljednjem meču kola Borac u četvrtak od 18 sati dočekuje Željezničar, a pravu u Banjaluci dijelit će sudija iz Prnjavora Aleksandar Njegomirović, dok će asistenti biti Davor Maksimović (Doboj) i Marko Perić (Mostar). Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog, a delegat Zvorničanim Mirko Milošević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ulazimo u samu završnicu i više nema laganih utakmica, a naročito nebitnih. Svima bodovi trebaju, posebne borbe vode se u donjem dijelu, gdje šest timova želi da izbori opstanak, ali dva neće uspjeti. I u borbi za Evropu je velika gužva, jer Željezničar, Sarajevo, Velež i Široki žele ugrabiti treće mjesto, dok nije siguran ni Borac na drugom mjestu. Svi, izuzev aktuelnog i očito novog prvaka Zrinjskog, imaju za šta da se bore do kraja ove sezone.

Stoga bi sudije mogle biti na pravom ispitu i imat će sasvim sigurno posla, a svaka greška bilo koga od aktera može skupo da se plati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.