Velika pobjeda protiv Real Madrida

U Ligi prvaka su možda nepobjedivi, ali večeras im je Girona očitala fudbalsku lekciju!

Esmer Oštraković

Utakmicu 31. kola Primere večeras su odigrale ekipe Girone i Real Madrida, a susret je završen onako kako to niko nije mogao ni zamisliti. Domaća ekipa je ostvarila pobjedu od čak 4:2.

Real je naravno bio apsolutni favorit na ovoj utakmici, ali su na kraju upisali visok poraz, a sva četiri gola dao je jedan fudbaler.

Krenimo redom. Igrala se 12. minuta utakmice kada su domaći fudbaleri došli do vodstva. Gutierrez je asistirao, a gol je postigao Castellanos.

Isti igrač povisio je na 2:0 u 24. minuti, a ovaj put mu je asistirao Martinez. Već tada se vidjelo da će ova noć biti sjajna za Castellanosa.

Do kraja prvog poluvremena Real je uspio smanjiti prednost na 2:1 i činilo se tada da će u drugom poluvremenu krenuti po preokret.

Igrala se 34. minuta utakmice, Asensio je asistirao, a gol za Real Madrid postigao je Vinicius Junior.

Drugo poluvrijeme krenulo je još gore za Real Madrid nego prvo. Na samom otvaranju drugog dijela utakmice, u 46. minuti primili su treći gol.

Couto je asistirao, a svoj treći gol na susretu postiže Castellanos i tako ponovo vraća veliku prednost svojoj ekipi.

Nešto nevjerovatno desilo se u 62. minuti. Castellanos je tada postigao Gironin, ali i svoj četvrti gol na večerašnjoj utakmici.

Konačan rezultat utakmice postavio je Lucas u 85. minuti kada je pogodio za 4:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je nakon ovog poraza ostao na drugom mjestu i još uvijek imaju jedanaest bodova zaostatka za Barcelonom.

Ipak, sada Barcelona ima utakmicu manje, te svoju prednost može povećati na 14 bodova i ako i definitivno ovjeriti titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.