Protiv Barcelone se propisno obrukao, sve naplatio sramoćenjem odbrane Reala za sva vremena

Zabio je hat-trick za nešto više od pola sata

Protiv Barcelone se propisno obrukao, sve naplatio sramoćenjem odbrane Reala za sva vremena

Admin Čaušević

Prva asocijacija navijačima Reala na nekog fudbalera iz Argentine je Lionel Messi s obzirom da je legendarni kapiten Gaučosa kao član Barcelone godinama bio noćna mora odbrani Kraljeva.  

Nakon utakmice protiv Girone odbrana Reala neće sanjati Lionela Messija, već jednog drugog Argentinca, riječ je o Tatyju Castellanosu.

U susretu 31. kola La Lige Real Madrid gostuje La Ligi, a u razmaku od pola sata Castellanos je uspio da zabije hat-trick aktulenom prvaku Evrope.

Castellanos je prvi gol zabio u 12. minuti, da bi sljedeći gol zabio u 24. minuti kada je nadmudrio Militaa.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1650931783838343187[/twitter]

Treći gol je stigao na startu drugog dijela, tačnije u 46. minuti kada je ostao sam na petercu i rutinski je matirao Lunina.

Oglasi

Ovo je 24-godišnjaku bio prvi hat-trick otkako je stigao u Evropu, a nema sumnje da će večerašnji meč pamtiti do kraja života.

Svoju nezaboravnu noć je nastavio u 62. minuti kada je ponovo zabio, ovaj put glavom. Za Argentinca je ovo utakmica koja se vrlo vjerovatno dešava samo jednom u životu.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1650935777088380943[/twitter]

Inače, Castellanos se prije nekoliko sedmica stigao propisno obrukati. Bilo je to u duelu protiv Barcelone kada je promašio gol u situaciji jedan na jedan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u duelu protiv Reala je stigao sve ispraviti te se može reći da je odigrao partiju života jer se protiv kluba kao što su Los Blancosi hat-trick definitivno ne postiže svaki dan.

Argentinski napadač je član MLS ekipe New York City, a u Gironi je na posudbi do kraja sezone. Njegova vrijednost je procijenjena na 10 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahagahah jedva docekali nebitnu utakmicu da slave tj poraz Reala hahahahahahah Ne znam kako ovakvog novinara nazvati, bolje da se suzdrzim jer ovo covjek s mozgom ne bi napisao tj objavio ovakav clanak.
2 0
Klicko2
HAHAHAHHAHAHA UBI ĐIRONA BRAŠNO U NJIMA HAHHAHA
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi