"Messi i Barcelona? Ma oni mogu šta hoće"

Tako kaže Ancelotti

"Messi i Barcelona? Ma oni mogu šta hoće"

Eldar Ganibegović

Real Madrid sutra igra ligašku utakmicu na gostovanju kod Girone. Danas je održana press konferencija povodom te utakmice, a zanimljivih izjava imao je trener Kraljevskog kluba, Carlo Ancelotti.

Sutra se od 19:30 u okviru 31. kola španske Primere sastaju Girona i Real Madrid. Na današnjoj press konferenciji povodom te utakmice govorio je Carlo Ancelotti, trener Los Blancosa. 

"Girona igra jako lijep fudbal. Oni su organizovana momčad s loptom kada imaju posjed. Imamo igrača koji neće igrati  sutra: Benzema, koji je dobio udarac, Camavinga, koji je dobio još jedan, Rodrygo nije trenirao, ali bit će dobro za sutra", kazao je u uvodnoj riječi.

Real Madrid ove sezone brani titulu prvaka Španije, no po svemu sudeći je neće odbraniti i novi prvak postat će Barcelona. Ipak, trener Kraljeva smatra da razlika od 11 bodova na tabeli nije realna. 

"Što se tiče kvalitete dvije ekipe, ne postoji razlika od 11 bodova. Pokazali smo to kada smo se susreli, nekad smo mi pobijedili, drugi put oni. Mali detalji odredili su tu udaljenost koju želimo smanjiti u sljedećim utakmicama", istakao je.

Između ostalog, još je Ancelotti upitan za Lionela Messija. Sve više se spominje njegov povratak u Barcelonu.

Oglasi

"Messi može raditi šta želi. Barcelona također. To nije problem za mene. Sviđa mi se kao igrač. Za špansku ligu to može biti lijepo", kratko je poručio.

Istakao je da bi Benzema i Camavinga trebali biti spremni za duel s Almerijom, te da bi u narednim utakmicama mogao odmoriti neke igrače poput Courtoisa.

Real Madrid ono najvažnije čeka u maju. Ligu su vrlo vjerovatno ispustili, dok će u maju igrati finale Kupa Kralja protiv Osasune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, u maju ih čeka i dvomeč polufinala Lige prvaka s Manchester Cityjem, te se nadaju da će se naći u finalu koje će se u junu igrati u Istanbulu.

Podsjetimo, Real Madrid brani titulu prvaka Evrope i biti će zanimljivo vidjeti da li će to ponovo uspjeti uraditi. Još dvije prepreke imaju. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Trener za kojeg svi kažu da je gošpar ti tvrdiš da je klošar. Zapitaj se dok je vakat Zalik tko je upravu.
0 0
Zalik
Koji klošar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi