Kao kap!

Pogledajte tricu Puntera kojom je Partizan srušio Real u Madridu!

Esmer Oštraković

Košarkaši Partizana ostvarili su veliku pobjedu u prvoj utakmici play-offa za Final Four Eurolige u Madridu protiv Reala.

U triler završnici, utakmicu je odlučio Kevin Punter koji je u posljednjim sekundama pogodio trojku za pobjedu Partizana.

U posljednji minut se ušlo pri rezultatu 84:84. Musa je tražio šut za tri poena, ali je prilikom šuta udario Puntera te su gosti dobili dva slobodna bacanja koje je Amerikanac iskoristio.

Ipak, Deck sa 2-1 kombinacijom vraća prednost Realu 87:86.

Posljednji napad imalo je Partizan kada je nevjerovatnu trojku pogodio Punter za konačnih 87:89.

Na satu su ostale četiri stotinke i Real je pokušao pogoditi trojku preko Hezonje, ali to nije bilo ni blizu i krenulo je veliko slavlje igrača Partizana.

Punter sa 26 poena je bio najbolji pojedinac na meču, dok su po 11 poena dodali Exum, Lessort i Samilagić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod poraženog Reala se najviše stigao Deck sa 24 poena, koliko-toliko sa 14 poena za igru je bio raspoložen i Yabuselle.

Džanan Musa je bio poprilično rezervisan tokom cijelog meča i to zbog problema sa ličnim povredama. Meč je okončao sa 10 poena, dva skoka i tri asistencije, dok je i u finišu imao nekoliko grešaka koje su u konačnici koštale Real i poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.