Čudesna noć Partizana u Madridu, Musa tragičar Reala, nerealno šta je pogodio Punter!

Beograđani poveli

Čudesna noć Partizana u Madridu, Musa tragičar Reala, nerealno šta je pogodio Punter!

A. Čaušević

Partizan je stigao do velike pobjede u prvom meču play-offa za Final Four Eurolige na gostovanju kod Real Madrida. Konačan rezultat glasio je 87:89. Jedan od tragičara pred 10.000 gledatelja u WeZink centru bio je i bh. reprezentativac Džanan Musa.

Partizan je odlično otvorio meč. Beograđani su bez imalo straha ušli u susret te su nakon pet minuta igre poslije trojke Samilagića imali osam poena prednosti (6:14).
Domaćin se postepeno vraćao, a do prvog vodstva su stigli preko Yabuseala (20:19). Ipak poslije prve dionice stvari su bile na početku (22:22) nakon što je Exum pogodio jedno slobodno bacanje.

Real drugu dionicu otvara serijom 8:0 te stiče solidnu prednost, ali Partizan se nije predavao prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Poslije dvije četvrtine bilo je 44:48.

Punter sa tri vezena te Exum sa još jednom trojkom su potpuno vratili goste u igru. Prije toga Musa je napravio dva vezana faula u napadu te je završio na klupi.

Treći period donio je izjednačenu igru sa obje strane. Uglavnom se igralo poen za poen te su se timovi smjenjivali u vodstvu. U igru se se vratio i Musa koje je svoje prve poene postigao na 2:21 prije kraja dionice.

Oglasi

U odlučujućih deset minuta ušlo se pri rezultatu 64:63 za domaće. U posljednjoj četvrtini na krilima sjajnog Decka Real je počeo da lomi otpor Beograđana, te je na 5:37 prije kraja domaćin imao 77:70.

Međutim, srbijanski tim je uspjevao da vrati neizvjesnost u meč, pogotovo nakoj trojke Avramovića. Na 2:26 do kraja Musa je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, da bi u sljedećem napadu Panter zabio trojku i dodano slobodno bacanje za prednost Partizana 80:81.

U posljednji minut se ušlo pri rezultatu 84:84. Musa je tražio šut za tri poena, ali je prilikom šuta udario Puntera te su gosti dobili dva slobodna bacanja koje je Amerikanac iskoristio. Ipak, Deck sa 2-1 kombinacijom vraća prednost Realu 87:86. Posljednji napad imalo je Partizan kada je nevjerovatnu trojku pogodio Punter za konačnih 87:89.

Oglasi

Punter sa 26 poena je bio najbolji pojedinac na meču, dok su po 11 poena dodali Exum, Lessort i Samilagić.

Kod poraženog Reala se najviše stigao Deck sa 24 poena, koliko-toliko sa 14 poena za igru je bio raspoložen i Yabuselle.

Džanan Musa je bio poprilično rezervisan tokom cijelog meča i to zbog problema sa ličnim povredama. Meč je okončao sa 10 poena, dva skoka i tri asistencije, dok je i u finišu imao nekoliko grešaka koje su u konačnici koštale Real i poraza.

Serija na tri dobijene utakmice nastavlja se u četvrtak, domaćin će ponovo biti Real Madrid. 

U drugom susretu večerašnjeg programa Monaco je porazom od Maccbija 67:79 izgubio prednost domaćeg terena. Izraelci su do velike pobjede stigli na na krilima Wadea Baldwina. Amerikanac je meč završio sa 20 poena.

Top Komentari

10 razlike za partizan da nije bilo pomoć sudija za Real ... Musa sta reći , miš u velik utakmicama nek Ku..c popuši mišku što je ikako u Realu ...hvala i doviđenja
3 6
E.Car
Bahlije su jedva dočekale jednu lošu utakmicu Muse da ga odmah pljuju. Ja vam poručim: popusite ga i meni i Musi!!! Pravi navijači bošnjačke djece neće nikad okrenuti leđa svojim gazijama koji ponosno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na najvećoj sceni!!!!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi