Svjetski putnik

Englez u Čitluku sa djevojkom gledao Zrinjski - Sarajevo, prethodno ga Mostar ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Adam Thurston nogometni je zaljubljenik iz Bristola (Engleska) koji ima želju da posjeti skoro sve svjetske lige i da gleda mnoge utakmice.

Thurston je već obišao neke neobične destinacije, a ovaj engleski navijač odlučio se i na posjetu Bosni i Hercegovini, kako bi uživo pratio jedan meč Premije lige BiH.

On je na kraju prisustvovao derbiju između Zrinjskog i Sarajeva koji je danas odigran u Čitluku i u kojem su gosti ostvarili veliku pobjedu rezultatom 3:2.

Malo akcije bosanske Premijer lige u srijedu poslijepodne. Zrinjski Mostar 2-3 FK Sarajevo", objavio je na svom Twitter profilu objavivši nekoliko fotografija, Na jednoj od njih uslikao je čašu piva dok gleda dešavanja na terenu, uslikao glavnu tribinu pred početak meča, navijače Zrinjskog i jedna je fotografija izvan stadiona Bare.

Nekoliko sati ranije objavio je fotografije iz Mostara gdje je uživao u društvu djevojke, napisavši da je Mostar "j*beno lijep".

Prema fotografijama koje je podijelio, čini se da je navijač iz Engleske uživao u kratkoj posjeti BiH, a nije poznato hoće li i sutra biti na nekoj od utakmica ovog kola. Ko zna, možda bude pratio Željezničar u Banjaluci protiv Borca...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, na njegovom profilu mogu se pronaći brojne fotografije sa raznih gostovanja. Išao je nedavno na utakmice u Njemačkoj, odakle je također sa prijateljima podijelio svoja iskustva.

On tvrdi da je do sada posjetio preko 450 raznih stadiona i ima namjeru da nastavi svoju turneju po svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.