Mirza Varešanović otkrio recept kako pobijediti Zrinjski
Odlična igra Bordo tima

Trener FK Sarajevo zadovoljan

Mirza Varešanović otkrio recept kako pobijediti Zrinjski

M. Šljivak

Sarajevo je u Čitluku odličnom igrom savladalo Zrinjski s 3:2 i došlo je do velika tri boda u borbi za Evropu, te je odložio slavlje šampionske titule Plemića. Nakon utakmice trener Bordo tima Mirza Varešanović otkrio je recept kako pobijediti Plemiće.

Bordo tim odigrao je fenomenalan meč u Čitluku. Savladan je Zrinjski s 3:2 i to je bio prvi poraz Krunoslava Rendulića na klupi mostarskog kluba i to tek u 15. utakmici.

Sastav Mirze Varešanovića odradio je fenomanalan meč. Zasluženo je slavio Bordo klub i trener ekipe s Koševa može itekako biti zadovoljan prikazanom igrom svog tima.

Otkrio je Varešanović i recept kojim se može pobijediti ove sezone dominantni mostarski klub.

"Ja sam rekao u najavi da dolazimo pobijediti. Analizirali smo ih dobro i znali smo kako trebamo da se postavimo s brzim napadačima. Znali smo da ćemo imati priliku da postignemo pogodak, to se ostvarilo. Čestitam igračima na jako dobroj i borbenoj igri. Zrinjskom svakako čestitam na tituli koju će sasvim sigurno zasluženo sovojiti", rekao je Varešanović.

Na Koševo sada dolazi direktni konkurent za Evropu Široki Brijeg. Želja je nastavak pobjedničkogniza.

Oglasi

"Mi smo krenuli s namjerom da izborimo učešće u Evropi. Prestigli smo Širokoi koji je imao 11 bodova više. Idemo i protiv njih na pobjedu kako bismo stigli do cilja". poručio je Mirza Varešanović.

Krunoslav Rendulić je s druge strane pošteno čestitao na pobjedi. Svjestan je da njegov tim nije bio na nivou danas.

"Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Koštale su nas dvije kardinalne greške kod drugog i trećeg gola. Neću reći da smo bili bolji jer smo izgubili, ali nismo bili loši", rekao je Rendulić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvu meč loptu smo izgubili, imamo još pet. Nadam se da nećemo raditi ovakve greške", rekao je trener HŠK Zrinjski.

Novi meč loptu Zrinjski će imati tokom vikenda na gostovanju ekipi Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Naprijed Sarajevo i Mirza. Dogodine cemo biti prvaci. Oni s sjevera bi trebali prvo namiriti novac koji su izbijali klubu godinama s bakljadama. Ovaj trener je izvukao maksimum iz ovoga tima i sigurno zasluzuje podrsku istinskih navijaca FK Sarajevo (one koji samo stete klubu ne treba ni uzimati usta)
4 0
Deepy
Recept je- platiš onom kojem ne treba i pobjediš. Recept vazda prolazi.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi